Кристиян Вълчев е кандидат за кмет на Русе от Движение

...
Кристиян Вълчев е кандидат за кмет на Русе от Движение
Коментари Харесай

Кристиян Вълчев: Ще инициираме референдуми по важните за Русе теми, за да чуем мнението на гражданите

Кристиян Вълчев е претендент за кмет на Русе от Движение “Гергьовден ”. Партията е с №33 в бюлетината, а Вълчев е и лидер на листата с претенденти за общински съветници.

Лично мен ме стимулира това, което не е свършено в Русе, и което считам, че с моята експертиза можем да подобрим. Както и тематики, които засягат всеки човек в града и дребните обитаеми места.

Моята визия и на екипа ми e да се усъвършенства трайно инфраструктурата в града и решение на главните проблеми, свързани с нея. Знаете през последните години какво е ситуацията поради водния цикъл, само че би трябвало да се обърне внимание и на междублоковите пространства и тротоарите. Смятаме на това да подчертаваме, а също и на вложенията, на нови работни места, което може да стане по доста пътища. А точно: Общината може да притегли вложители, подобрявайки инфраструктурата. Също по този начин да има подобаващи фрагменти, да има развиване на общинските предприятия. Все още не са цифровизирани услугите, свързани с тях. Трябва и разширение на електронните услуги, повече изнесени гишета в централната градска част. Също по този начин възстановяване на административния потенциал, привличане на нови специалисти, цифровизация вътре сред отделите.

Това е нещо, върху което мислим да работим. Връзка има, само че процесите са забавени. Затова е значимо с привличането на специалисти и с цифровизация този развой да се забърза.

Силно се надявам това да не се наложи. Мисля, че може и ние да привличаме хора от други области с една добра материална база и положително качество на образованието. Разполагаме с учебни заведения, с които можем да се гордеем, само че би трябвало и да вложим още. СТЕМ стратегиите ще създадат кабинети, само че няма да обзет всички класни стаи. Нашата цел е да обхванем всички класни стаи. Както и да разтеглим и подпомогнем извънкласните действия. Според нас би трябвало всички учебни заведения да работят по европроекти, а това би основало спомагателен интерес към тях и да усили потенциала им.

Смятаме да подобрим и това в Общината - привличане на външни компании, обучаване на хора и в администрацията и в учебните заведения да работят по европроекти.

Вероятно. Но първо би трябвало да се усили работата по кандидатсване по планове. Да се понижи броя на тези, които не доближават до класиране.

Аз съм лекар по стопанска система и ръководство. Това, с което съм се занимавал е ръководство на собствеността, бил съм част от Общината, занимавал съм се и с недвижимия бранш в и отвън града. Затова считам, че мога да подобря работата на Общината. Мога да допринеса и в секторите Спорт и Младежките действия, вОбразованието.

На първо място смятам, че бих могъл да спася постройката на Дома на учителя, тъй като е емблематична. Тя е предоставена от страната на общината за 5 години, като този период изтича и Общината би трябвало да направи всичко допустимо да я задържи. Дома на културните дейци също би трябвало да откри нов живот, има и серия от други здания. При тях собствеността не е на 100% общинска, само че се нуждаят от общинска поддръжка. Дори Общината да не завоюва тези планове, свързани с финансиране, смятам че има запас със лични средства да ремонтира най-малко Дома на учителя.

Аз съм от по-малка политическа партия и това ми дава опцията да бъда обединител на другите платформи и стратегии, балансьор. Ние не сме организация на крайностите, а на експертизата. И смятам, че какъвто и да е формата, би следвало да се водим от интереса на Русе, от това, от което жителите имат потребност. Именно за това ще предизвикваме референдум по значимите за Русе тематики. Защото това е изключително важно-да чуем мнението на жителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР