Кристиян Шкварек, Фейсбук Вчера централните емисии на основните телевизии намериха

...
Кристиян Шкварек, Фейсбук Вчера централните емисии на основните телевизии намериха
Коментари Харесай

Шкварек за телевизиите: За 3000 души няма да дойдат, но за 5 протестъра – първокласно отразяване

Кристиян Шкварек, Facebook
Вчера централните излъчвания на главните малките екрани откриха за жизненоважно да ни осведомят по отношение на шепата хора, които се събраха на митинг пред президентството. Пълна стратегия - живи включвания, репортажи с фрагменти, изявленията, минути и минути централно ефирно време за същите няколко протестъра.

Преди два месеца организирахме първия същински огромен отговор на годишния „ Прайд “ - Шествието за Свободата и Семейството, на който по данни на Министерство на вътрешните работи участваха над 3000 души, макар съвсем цялостната липса на предварителна реклама по националните медии. (за разлика от Прайда, с който ни занимаваха три седмици нон-стоп) Единствено три журналистки ни отразиха, като им благодарих след това персонално, тъй като общата медийна картинка беше цялостен мрак. Сякаш събитието не се бе провело, като че ли хиляди хора не заляха бул. Витоша от край до край, както можете да видите и на видеото.

За 3000 души може и да не си създадат труда да дойдат, само че за 5 протестъра ще има първокласно отразяване. Защо?

Защото истината е, че тази междинна класа централно-софийски „ десни “ хора с демократични възгледи постоянно е била привилегирована у нас. Откъм всичко. Откъм медийно отразяване, откъм политическо свръхпредставителство, откъм грантове. Това са хора, чиито провали в политиката биват бързо простени или напряко заметени под килима, както сега се случва с всичко, което надробиха през последните 6 месеца. Това са хора, чиито жалки митинги постоянно получават цялостно медийно отразяване, а партиите им бяха постоянно в народен ефир даже тогава, когато не можеха да помиришат изборната преграда.

Зад това не се крие интрига. По-просто е. За публицистите е някак елитарно да отразяват и канят хора от този сегмент - от демократичната, градска, демократична класа. Не е елитарно да се занимават с всякакви „ отживелици “ и „ селски възгледи “ като консервативни шествия. Затова и няма смисъл да разчитаме на тях да ни разпространяват. Затова и развъртвам тази страница, която независимо съумя да докара над 3000 индивида на шествието за Месец на фамилията тази година.

Догодина ще сме още повече даже да получим нулево медийно отразяване. Просто е неизбежно. Пробуждането е неизбежно. В България ще има консервативно събуждане, което в един миг ще стане прекомерно огромно, с цел да може някоя медия да си разреши да го пренебрегва. Колкото и заета да е да отразява следващия хепънинг на 15 некъпани на жълтите павета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР