Кристиян Илиев и Боян Табаков остават за постоянно в ареста

...
Кристиян Илиев и Боян Табаков остават за постоянно в ареста
Коментари Харесай

Двамата обвинени за убийството на бившия полицай остават за постоянно в ареста

Кристиян Илиев и Боян Табаков остават за непрекъснато в ареста по обвиняване за убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, реши Софийският градски съд.

Иванов бе убит на 25 март 2022 година в столичния квартал " Лозенец ". По първични данни претекстът е неуредени сметки.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало незабавно и се води в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Кристиян Илиев бе притеглен като обвинен и арестуван за период до 72 часа на 14 април. По-късно Боян Табаков самичък се съобщи в Министерство на вътрешните работи и също му бе повдигнато обвиняване. Задържан бе за 72 часа.

Според събраните досега доказателства причинителят на убийството авансово е подсигурил оръжието и е упражнявал пукотевица с него, проучил е региона на местоживеене на убития и ежедневните му привички и е съставил проект за метода на осъществяване на убийството. Освен това е обезпечил автомобил за бягство по-късно.

Помагачът му е посочил и разяснил по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие със същия диаметър и му е съдействал да си подсигури колата. Илиев е неведнъж осъждан.

Съдът одобри, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че двамата обвинени са съпричастни към осъществяване на закононарушението, както и че е налице действителна заплаха да извършат друго закононарушение, в случай че по отношение на тях не бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението не е дефинитивно и може да се апелира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР