Кристиян Даниелсон, ръководител на Генералната дирекция Политика за съседство и

...
Кристиян Даниелсон, ръководител на Генералната дирекция Политика за съседство и
Коментари Харесай

ЕК: На Македония ѝ трябват реформи, не избори

Кристиян Даниелсон, началник на Генералната дирекция " Политика за съседство и договаряния за разширение " в Европейската комисия, съобщи на конференция, че позитивният подтик с подписването на Договора от Преспа би трябвало да се резервира.
Акцентът, сподели той, би трябвало да се концентрира върху промените преди юни, когато Съветът на Европейски Съюз реши да стартира договаряния за присъединение с Македония, а предварителните избори ще лишават този фокус и нужната сила.
Даниелсон добави, че въпросът с името бе посочен в заключенията на Европейския съвет предходната година, които сложиха основата за започване на договаряния за присъединение, съобщи БГНЕС.
„ Сега фокусът би трябвало да бъде върху постигането на резултати. Там би трябвало да се насочат напъните. Вярваме, че предварителните избори ще изместят този фокус и няма да можете да отдадете нужната сила, с цел да се справите с останалите отворени въпроси. Тук приказваме за промени в правосъдната система, битката с корупцията и проведената престъпност, промяната на службите за сигурност и действието на обществената администрация “, сподели представителят на Брюксел.
Даниелсон добави, че всички тези рекомендации е отправил към събеседниците си по време на двудневния си престой в Скопие. Препоръките имат за получател както ръководещите, по този начин и опозицията, отбелязва представителят на Еврокомисията.
Даниелсон изключително подчертава върху битката с корупцията.
Той отбелязал, че отчетът за Македония към този момент се написа и Европейска комисия е твърдо решена да поддържа промените в Скопие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР