Кристиян Бойков, който беше обвинен за хакерската атака на сайта

...
Кристиян Бойков, който беше обвинен за хакерската атака на сайта
Коментари Харесай

Хакерът на НАП направи фурор в социалните мрежи

Кристиян Бойков, който беше упрекнат за хакерската офанзива на уеб страницата на Националната организация за приходите, събра стотици почитатели във фейсбук. Докато политици, общественици и специалисти по държавна сигурност не престават да си разменят обвинявания кой и по какъв начин да поеме отговорността за случая, известността на набедения хакер пораства.

20-годишният Бойков към този момент си има лична фен-група, в която бе качено и първото му изявление след ареста.

От своя страна самият пробив в системата на Национална агенция за приходите продължава да държи висок градуса на политическите пристрастености.

„ Това е една сериозна опасност и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото държавно управление, тъй като гръмна подобен скандал. И те незабавно хващат един юноша, който нито има доказателство против него, нито нищо, с цел да замажат положението”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Комисията по защита Николай Цонков.

„ Трябва да има осъдени, в случай че има пропуски. Не би трябвало да бъдат героизирани такива момчета и девойки, в случай че се откри кой е направил пропуща, служители държавни чиновници да бъде направено това, да бъде усъвършенствана отбраната. Приоритетите са обучение, в този момент започнахме и сигурно, ще стигнем и до кибер. Ние го осъзнаваме, само че нямаме такива пари в държавата”, разяснява някогашният вътрешен министър и член на Комисията по защита Валентин Радев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР