Кристиян Бойков – мъжът, който беше задържан заради кражбата на

Кристиян Бойков – мъжът, който беше задържан заради кражбата на ...

Програмистът Кристиян: Спокоен съм, обвинението към мен е в четири реда.

Кристиян Бойков – мъжът, който беше задържан заради кражбата на данни от НАП, се появи на работа днес, след като вчера бе освободен от ареста. Той е отишъл на работа, тъй като е имал да довършва проекти, които са били забавени заради неговото задържане и фирмата, в която работи е трябвало да плаща неустойки.
Пред екип на Нова телевизия той заяви, че не признава вината си и на този етап не може да коментира нищо. Попитан как си обяснява обвиненията срещу него той отговори: "Ами интересни факти, но нека видим какво ще каже съдът. Интересни факти, които са малко, как да кажа... не бих използвал думата "тъпи", но нещо такова. Единственото обвинение, което видях са буквално едни четири реда, в които пише, че от някаква дата, аз съм бил извършил нещо. Нищо повече".
Относно твърденията, че има негово потребителско име, той заяви, че това е "едно потребителско име, което може да бъде всякакво". 
Кристиян допълни, че се чувства спокоен и се надява "да излезе така, че това цялото нещо е натопено, защото наистина е така".
"Реално сега се пишат какви ли не глупости по медиите. Бил съм богат. Пуша цигари за 5 лв. и се движа с градски транспорт и ям дюнери от лавката", каза още той.
Изтичането на данни от НАП нажежи атмосферата и в парламента. Корнелия Нинова поиска президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност. По думите й вече има злоупотреба с изтеклите данни на хората и има възможност да се теглят кредити от тяхно име. Към момента реакция от страна на президента няма, но всеки, който иска може да отвори сайта на НАП и да види какви точно данни са изтекли.

Източник: actualno.com