Кристина Миланова се класира трета на сабя на турнира за

...
Кристина Миланова се класира трета на сабя на турнира за
Коментари Харесай

Българските сабльорки със сребро на турнира за Световната купа за девойки в Бахрейн, Кристина Миланова е трета индивидуално

Кристина Миланова се класира трета на сабя на шампионата за Световната купа девойки в Бахрейн. В конкуренцията на 30 фехтовачки от 10 страни българката игра чудесно, записа 7 победи и една загуба, и справедливо завоюва бронзовия орден. В конкуренцията участваха още две българки. Калина Атанасова (фехтовален клуб „ Свечников “), приключи на осмо място, а Мариела Георгиева (фехтовален клуб „ Пловдив БГ “) е девета.

Кристина Миланова, която е ученик на фехтовален клуб „ Свечников “, излезе от групите с пет победи от пет срещи и влезе в директните елиминации под N5. В първия си дуел от втората фаза на надпреварата, годен за място измежду най-хубавите осем, сабльорката ни в профил Дана Алкатани от Саудитска Арабия с 15:4. В Следващата среща Миланова победи Адема Серикбай от Казахстан с 15:14 и си обезпечи място на полуфиналите. В срещата за място във финала сабльорката ни отстъпи пред Гулистан Пердибаева от Узбекистан с 10:15 и се окичи с бронзов орден.

На същия шампионат Калина Атанасова, Мариела Георгиева и Кристина Миланова завоюваха сребърните медали в отборната конкуренция.

В първата си среща от надпреварата Атанасова, Георгиева и Миланова победиха след извънредно оспорвана игра отбора на Казахстан с 45:44. Запомнящо се показване направи Калина Атанасова, която навакса 12 туша и обезпечи мястото на България във финала. В дуела за купата тимът ни отстъпи пред Узбекистан с 30:45 и завоюва сребърните медали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР