Кристина Ху е част от екипа на ZOE COVID Study

...
Кристина Ху е част от екипа на ZOE COVID Study
Коментари Харесай

„Омикрон“ и флурона: Идва ли краят на пандемията?


Кристина Ху е част от екипа на ZOE Коронавирус Study – английско приложение, основано при започване на пандемията, с цел да следи и изследва развиването и разпространяването на COVID-19. За две години в него са се присъединили над 7 милиона души по света, които постоянно рапортуват признаци, проби и имунизации.

„ Някои от най-интересните неща, които сме забелязали през последните месеци, са фокусирани върху огромните градове като Лондон, Манчестър, Бирмингам. Те имат по-нисък % на имунизирани и когато прелеем тази статистика с картата, която ни демонстрира по какъв начин се популяризира " Омикрон ", виждаме, че същите тези градове са най-силно наранени от новия вид “, споделя тя пред bTV.
Снимка: bTV

„ Затова можем да кажем, че в случай че живеете в огромен град, като да вземем за пример София, е доста значимо да се ваксинирате или да поставите и бустерна доза “, счита още Ху.

Над 80% от английското население е имунизирано и на база на докладваните до тях признаци, Кристина показва кои са най-честити при “Омикрон”.
Снимка: bTV

“Основните признаци са хрема, главоболие, отмалялост, кихане и повръщане”, прибавя Кристина.

Според изследванията на този екип даже най-лекото преболедуване на „ Омикрон “ трае към 7 дни и минава по-тежко при възрастните хора, а имунизациите понижават до 88% риска от тежък случай или настаняване в болница.

Професор Роланд Ейлс е създател и шеф на Центъра за цифрово здраве в Берлинския здравен институт. Има няколко книги и взе участие постоянно в изследвания. Той удостоверява изказванията, че „ Омикрон “ не визира във висока степен белите дробове.

„ Това, което знаем за сигурно, е, че „ Омикрон “ визира доста повече горните дихателни пътища, а точно носоглътката и фарингеалния уред ", прибавя професорът.

Така той изяснява и бързо възходящия брой на хора, инфектирани с „ Омикрон “. Според професора бързите антиген ни проби са по-малко чувствителни и доста по-рядко засичат „ Омикрон “, в сравнение с „ Делта “ разновидността. Затова той предлага по-честото тестване.

„ Веднага щом разберете, че сте били в контакт със инфектиран, би трябвало да си извършите тест. В най-хубавия вид - направете първо антигенен, а по-късно PCR тест. Aко и двата са отрицателни, повтаряйте антигенния текст в идващите няколко дни, всеки ден, в случай че имате опасения, че може да сте инфектиран, само че без да проявявате признаци “, декларира проф. Ейлс.

Той добавя, че в Германия се ползва всеобщото и постоянно тестване на хората.
Снимка: bTV

„ Затова бързите антигенни проби са на всички места. Можеш да си ги направиш гратис, в случай че не у дома, то в публичните тест центрове. Държавата поема разноските и за PCR тестванията “, прибавя той.

Професор Ейлс счита, че идващият вид на вируса е допустимо да еволюира и да бъде по-ефективен още веднъж върху долните дихателни пътища. За по-малко евентуално смята идната вълна да е от флурона - миксът сред грипна и ковид зараза едновременно.

„ Нямам доста явен отговор за това, само че е доста малко евентуално следвaщият вид да е микс от тези два вируса в едно “, счита той.

Професорът предлагаме бустерна доза три месеца след втората.

„ Миксът сред другите ваксини е добра концепция, тъй като всяка една от тях има собствен дизайн и коктейл от съставни елементи, които вършат имунизацията ефикасна. Комбинацията е добра концепция, тъй като по този начин би могло всяка една от имунизациите да задейства друг аспект от имунната система по друг метод “, счита той.

Професор Ейлс чака, че „ Омикрон “ не е краят на тази пандемия, а нов вид на вируса ще има в идващите от 3 до 6 месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР