Кристина Дунчева, която закла двете си деца – 5-годишният Васил

...
Кристина Дунчева, която закла двете си деца – 5-годишният Васил
Коментари Харесай

Кристина все още не знае, че е убила децата си

 Кристина Дунчева, която закла двете си деца – 5-годишният Васил и 3-годишната Ивон, ще бъде настанена в психиатричната клиника към пандиза в Ловеч, реши преди дни Благоевградският областен съд, пише  " Труд ".

32-годишната жена от Сандански към момента не осъзнава какво е станало с  малчуганите. Близките й упрекват мъжа й Георги Трайков за нещастието. Според тях, той е пребивал грубо Кристина, желал е да се разделят и да вземе децата, което я е довело до полуда. Той пък вини във всичко младата жена и родителите й.

Каква е истината за кръвопролитието от 19 ноември 2020 година ще кажат след време проверяващите. Един обаче е страшният факт – две дребни дечица към този момент ги няма. 

Кристина Дунчева и Георги Трайков се срещат през 2014 година Любовта сред двамата пламва незабавно и преди да се опознаят до дъно, двамата вземат решение да заживеят дружно. Така и не подписват публично брак. 

Според лелята на Кристина – Ваня Кирилова, Георги твърдял, че женените хора не се разбирали и предпочитал да живеят без автограф. Месеците до раждането на първото дете – Васил, са най-щастливото време в живота на влюбените и нищо не предвещава, че 6 години по-късно ще се разиграе страшната покруса. 

Кристина е приключила " Икономика на превоза “ в УНСС, работила е като специалист в Агенция " Железопътна администрация “ към Министерство на превоза. Преди нещастието е назначена за касиер в учебно заведение. Георги се труди в " Горското “. 

Раждането на  Васил през 2015 година като че ли трансформира младата жена. Тя не звъни на околните си, изпада в меланхолия, от която по този начин и не излиза, настояват родителите й. Въпреки това, Кристина желае цялостна къща с деца. И преди да са изтекли двете й години от първото майчинство, ражда и момиченце - Ивон. Според Георги точно тогава стартират сериозните проблеми. 

" Не можеше да се грижи пълноценно за двете деца. Сякаш нещо стана с нея. Изпадаше в положения, стартира нищо да не я интересува. Лежи, яде, не поглежда децата. Казах ѝ: Искам да видя, Криси, тласък в тебе.

Ако ти и децата сте добре, нямам потребност от повече “, споделя Георги. Той твърди, че Кристина мощно го е ревнувала от децата, на които обръщал повече внимание, в сравнение с нея. Мъжът признава, че му е било мъчно да проумее, че всичко това е било резултат от някакво отключено заболяване на половинката му. 

Младата жена от ден на ден се затваря в себе си. Че тя има проблем, вижда и майка й Валентина. " Аз съм й уреждала срещи с локален психиатър и психолог. Обясниха, че това е форма на краткотрайна меланхолия “, твърди тя. Според нея причина за психическото положение на щерка й е принуждение в фамилията. 

" При едно нейно позвъняване чух по какъв начин той (Георги – б.р.) крещи и пита кой се обажда, след което последва пестник от негова страна. Аз й споделих, че един път щом е протегнал ръка, ще го направи още веднъж. Насилниците не се стопират “, приказва дамата. 

Дали е по този начин, в този момент никой не може да каже. Първоначална психо експертиза, направена след убийството, демонстрира, че Кристина е имала посттравматично психологично разстройство, което може да е резултата от оказван върху нея тормоз.

От нейна страна, както и от страна на Георги, валят недоволства до разнообразни държавни институции с месеци преди нещастието. Според тъжба на Трайков Кристина е взела децата и се изнася от фамилния дом при родителите си. Той е прекарал към месец и половина, без да ги види или чуе. 

" Нито една институция не ми повярва за това, което се случва. Социални грижи, Закрила на детето, в полицията съм ходил, молил съм се, хората са казвали - децата са при майката, няма ужасно, няма ужасно. В Закрила на детето споделих: " Добре, в случай че стане нещо, кой ще упрекваме след това? “, споделя бащата. От обществената работа в Сандански обаче отхвърлят да са знаели за проблемите в фамилията.

Кристина също написа недоволства. Тя пуска тъжба до полицията на 2 ноември – 17 дни преди нещастието. Прави шокиращи самопризнания за това по какъв начин се държи с нея бащата на двете й деца: " Удари ме по главата и ми се закани: " Ще те принудя да се самоубиеш като полицайката от РПУ Сандански, която скочи от блок в София.

Ще ти упражня такова психическо принуждение, че няма да можеш да издържиш “. За този побой Кристина си  извадила здравното. Тя разказала на околните си, че мъжът й е опирал револвер в главата, а свекър й я насилвал полово. Това до момента обаче не е доказано и съгласно родственици на Георги, е брутална небивалица, резултат от психическото положение на дамата. 

На 7 ноември мъжът й я взима от вкъщи на родителите й, дружно с двете деца. По думите му, тогава вижда, че Кристина е била пребивана и има кръв по себе си, само че не разбрал какво се е случило. 

Заживели относително обикновено, без кавги, само че наближавала датата 20 ноември, на която било плануваното делото за родителските права над Васил и Ивон. Кристина ставала все по-затворена. Във съдбовния ден по обед Георги излязъл.

Върнал се към 17,30 ч и заварил вратата заключена. Наложило се да я разбие и когато влезнал видял, че всичко е опръскано с кръв. Децата били заклани, а на пода седяла Кристина и гледала в една точка. До нея се въргаляли нож и сатър. На пристигналите служители на реда тя споделила: " Нека ми ги вземат в този момент “. 

При първите разпити младата жена твърдяла, че момченцето е умъртвило сестричката си. Накрая признала, че тя е протегнала ръка на децата. По държанието обаче не личало, че осъзнава какво е направила. Ако бъде приета за невменяема, която не е разбирала какво прави, Кристина няма да бъде съдена, а ще се лекува в психиатрия.

Психиатри настояват, че три претекста може да стоят в основата на жестокото закононарушение. Единият е възмездие. Възможно е Кристина да е желала да причина болежка на мъжа си Георги, който ненавиждала, поради опитите му да и отнеме децата. 

Вторият претекст би могъл да е желанието на младата жена да защищити малчуганите от нещо по-страшно, както й се коствало на нея -  живот с татко им, без майка, която да се грижи за тях. Трети вид не изключва, дамата, която евентуално е имала душевен проблеми, да е чувала гласове, които да направляват дейностите й. 

Повечето експерти настояват, че злокобното ликвидиране евентуално е резултат от безсилието и отчаянието на Кристина, която желала огромно заедно семейство, а на другия ден е имало възможност съдът да й отнеме децата и да ги даде на Георги.  

Според психиатри, точно този боязън е отключил експанзията у младата жена, която посредством убийството мъсти на Георги, който към този момент нямало да може да претендира за 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР