Кристина Буковинова с двете си деца 24 часа 17 съветници

...
Кристина Буковинова с двете си деца 24 часа 17 съветници
Коментари Харесай

Самотна майка моли Радев да й опрости 4000 лв.


Кристина Буковинова с двете си деца 24 часа

17 съветници поддържаха самотната майка, тя чака помощ, с цел да остане в България, а не да емигрира в Испания, където се трудила 3 години.

Самотна майка на две деца помоли президента Румен Радев да ѝ опрости дълг от към 4000 лева към Национален осигурителен институт.

31-годишната Кристина Буковинова от сатовчанското село Слащен е изпратила молба да общинския съвет в Сатовча за опрощаване на взимане за недобросъвестно получено обезщетение за развъждане на малко дете и дължимата рента.

Кристина желае президентът да опрости непозволено получени майчински.

Кристина получавала детски, до момента в който момченцето ѝ посещавало детска ясла. По закон следователно майчинските се стопират, само че тя траяла да ги взема. Така сумата от към 1000 лева от 2010-2011 година до момента се е натрупала с лихвите докъм 4000 лева

Преди години този проблем с непозволено получени компенсации за развъждане на дете, за тези, които посещават ясли,

избухна с митинги на

майки в цялата страна

Заведени бяха и голям брой правосъдни каузи за връщане на сумите.

“Тогава много майки от Слащен изпратихме молби за опрощаване на задълженията до президента. На всички бяха опростени, единствено на мен - не. Не разбрах какво стана тогава, само че в този момент се надявам президентът да прояви схващане и да ми вдигнат запора на сметката”, добавя Кристина.

Според конституция и законите за опрощаване на обществените вземания това е само в пълномощията на президента. Преди това обаче би трябвало общинският съвет, където живее, да даде своето единодушие.

Всичките 17 съветници

са дали своят вот “за”

Опрощаването става, в случай че майката няма благосъстоятелност или средства. Буковинова гледа сама децата си на 9 и на 10 година Тя е разграничена с татко им от 8 години и той не оказва помощ финансово.

Тя има две висши образования - стопанско ръководство и предучилищна педагогика. Спомня си, че първото писмо получила, до момента в който работела в Испания. Тогава била запорирана сметката, по която се превеждат детските надбавки. И до момента от нея не може да тегли. Категорична е, че парите, които би трябвало да връща, са непостижими за нея.

“Не 4000, а и 1000 лева са доста за мен”, добавя майката. Разчита на родителите си. Майка ѝ е шеф на детската градина в Слащен, а самата тя е била близо 2 година учителка там. Сега работи в оптика в Гоце Делчев и живее на квартира. Децата ѝ учат в учебното заведение в родното ѝ село.

Още на - https://www.24chasa.bg/novini/article/6572575
/24 часа
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР