Кристин Роджърс от Уейк Форест, Северна Каролина, не се поколеба,

...
Кристин Роджърс от Уейк Форест, Северна Каролина, не се поколеба,
Коментари Харесай

Когато този уж безплатен годишен преглед генерира сметка

Кристин Роджърс от Уейк Форест, Северна Каролина, не се поколеба, когато беше помолена да попълни обикновен въпросник за психологично здраве по време на обзор през ноември предходната година.

Отговорите й във формуляра накараха лекаря й да попита за депресията и настроението й и Роджърс сподели, че е дала отговор почтено.

„ Това беше ужасна година. Загубих майка си “, сподели Роджърс тя споделила на своя доктор.

многообразие от превантивни услуги, без пациентът да заплаща от джоба си, с концепцията, че такава грижа може да предотврати проблемите или да ги открие рано, когато са по-лечими и по-евтини.

Федералното държавно управление изброява десетки услуги, които са класифицирани като превантивни грижи без шерване на разноските за възрастни и деца, като прегледи за рак, избрани имунизации и други услуги, предложени от една от двете федерални организации или от Службите за предварителна защита на Съединени американски щати Работна група, самостоятелна група от специалисти по предварителна защита на болесттите.

Скринингът за меланхолия се покрива като превантивна грижа за възрастни, в това число когато са бременни или в следродилната фаза.

Роджърс желае подробна сметка от лекарската й процедура, която е част от лекарските практики WakeMed. Показа такса за уелнес визитата (безплатно за нея), както и обособена такса за 20- до 29-минутно посещаване в офиса. По-рано Роджърс сподели, че е разискала първичната сметка с офис мениджъра в кабинета на нейния доктор, който й сподели, че обособената такса, почти 67 $, е за разискване на резултатите от въпросника с нейния доктор.

За Роджърс, не ставаше дума толкоз за 67-те $, които дължеше за визитата, що се касае за кардинален въпрос. Отделната смяна, сподели тя, е „ неискрена “, защото е била особено запитана за психологичното й здраве.

Освен това годишните медицински прегледи имат за цел да отстранен здравословните проблеми в зародиш, което от време на време изисква още няколко минути внимание – дали да обсъдите признаците на меланхолия или да палпирате корема за проблеми с храносмилането.

Сабрина Корлет, професор откривател и съдиректор на Центъра за промени на здравното обезпечаване в университета Джорджтаун, е съгласна, че обвиняването наподобява малко над най-отгоре: Скринингът за меланхолия " в този момент е целесъобразна част от годишния физически обзор ", сподели тя. „ Имплицитно в това е, че някой преглежда отговорите и прави оценка и не би трябвало да бъдете таксувани за това. “

Отвъд объркването да бъдете таксувани за това, което съгласно нея ще бъде безвъзмездна превантивна грижа, Роджърс се чудеше по какъв начин сметката е изчислена: Разговорът й с нейния доктор за депресията не е траял толкоз дълго, сподели тя. прекарано време, само че също и сложността на положението или диагнозата, сподели Ялда Джабарпур, фамилен доктор във Вашингтон, окръг Колумбия. Тя също по този начин управлява Центъра за политически проучвания Робърт Греъм, който изследва първичната здравна помощ в Съединени американски щати.

Таксуване съществуват кодове за други, по-кратки времеви рамки, макар че те се употребяват рядко, с изключение на за най-минималните услуги, като да вземем за пример бърз въпрос за резултат от тест, сподели тя.

Лекарите споделиха, че Роджърс е постъпил вярно, наблягайки, че пациентите би трябвало да бъдат почтени с лекарите си по време на профилактични визити - и да не премълчават проблемите, тъй като са загрижени за евентуалното шерване на разноските.

" Ако имате положение като меланхолия, то освен визира психологичното здраве, само че може да има доста влияние върху вашето здравно здраве като цяло “, сподели Стивън Гиласпи, старши шеф по опазването на здравето и финансирането на опазването на здравето в Американската асоциация на психологите. тя мислеше, че няма да има такса, Роджърс в началото се обади в кабинета на лекаря си и беседва с шефа на офиса, който й сподели, че настояването, подадено до нейния осигурител, е кодирано вярно за нейното посещаване. След това тя се обадила на своя осигурител, с цел да попита дали е станала неточност. Тя сподели, че нейният осигурител е споделил „ не “, съгласявайки се, че лекарят е таксувал вярно.

Роджърс заплати сметката.

След като се свързаха с KFF Health News и с разрешението на Роджърс, WakeMed здравната система изследва сметката и сподели, че е била обработена вярно.

„ Ние вършим разделни сметки, когато се дава услуга, която е над и отвън превантивните съставни елементи на физическото - в този случай, оттатък позитивния скрининг за меланхолия “, сподели представителят на WakeMed Кристин Кели в имейл.

За разлика от това, Cigna Healthcare, застрахователят на Роджърс, й изпрати ново пояснение на изказването за изгодите, откакто се свърза с него от KFF Health News. EOB сподели, че Cigna е отстранила всички разноски за Роджърс, свързани с визитата.

Говорителят на Cigna Мейган Макдоналд в документално изказване сподели, че „ уелнес визитата в началото е таксувано погрешно с два обособени кода за посещаване и е в този момент е подадена още веднъж вярно, тъй че няма шерване на разноските за госпожа Роджърс. Работим с лекаря, с цел да подсигуряваме, че тя ще бъде възобновена по подобаващ метод. "

Уебсайтът на застрахователя споделя, че Cigna покрива разнообразни превантивни услуги без доплащане и предизвиква лекарите да поучават пациентите по отношение на депресията.

Не след дълго откакто е получила новия EOB, Роджърс сподели, че е получила възобновяване на $67,07 от WakeMed.

Изводът: Докато доста превантивни услуги са обхванати от ACA, нюансите на това по кое време пациентът заплаща могат да бъдат комплицирани и отворени за пояснение. Така че не е извънредно медицинските практики да поясняват тясно термина „ превантивна услуга “.

Това основава минно поле за таксуване за пациентите. Ако отговорите на въпросник, че от време на време изпитвате киселини или главоболие, множеството лекари ще ви попитат за отговорите ви, с цел да преценяват нуждата от лекуване. Но би трябвало ли това да идва с спомагателна такса? Други пациенти са писали до KFF Health News и NPR, изразявайки отчаяние от таксуването им за диалози по време на обзор.

Допълнителното време, прекарано по време на уелнес обзор за разискване или диагностициране на положение или определяне на медикаменти, може да се смята за отвън превантивните грижи и водят до обособени такси. Но в случай че получите сметка за превантивна услуга, която сте очаквали да бъде безвъзмездна, поискайте детайлизирана сметка с кодове за таксуване. Ако нещо не наподобява неправилно, попитайте в кабинета на лекаря.

Ако ви таксуват времето, прекарано в спомагателна консултация, попитайте го. Знаете какъв брой време е прекарал доставчикът в разискване на вашия здравен проблем по-добре от представителя по фактурирането. След това се свържете с вашия осигурител, с цел да протестирате.

Най-важното е, че бъдете почтени с вашия снабдител на първична здравна помощ по време на годишния обзор.

Стефани О'Нийл заяви аудиоразказа.

Сметката на месеца е групово следствие от KFF Health News и NPR, което проучва и изяснява медицинските сметки. Имате ли забавна здравна сметка, която желаете да споделите с нас? Разкажете ни за това!

KFF Health News е народен нюзрум, който създава задълбочена публицистика по здравни въпроси и е една от главните оперативни стратегии на KFF – самостоятелен източник на проучвания на здравната политика, анкети и публицистика. Научете повече за KFF.

Абонирайте се за безплатния утринен брифинг на KFF Health News.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР