Кристиано Роналдо вече подписа с отбора на Ал Насър и

...
Кристиано Роналдо вече подписа с отбора на Ал Насър и
Коментари Харесай

Ал-Насър или кой е новият отбор на Кристиано Роналдо?

Кристиано Роналдо към този момент подписа с тима на Ал Насър и бе публично показан.

Клубът е основан в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, и е учреден през 1955 година Играе домакинските си срещи на стадион “Крал Фахд ”, който е с потенциал от 25 000 души. Това е един от най-успешните тимове в страната. Печелил е купата общо 9 пъти в локалната СПЛ лига, шест пъти е вдигал Купата на краля, три пъти е печелил Купата на престолонаследника и още толкоз Купи на федерацията. В интернационален проект тимът също има своите триумфи. Два пъти е печелил Шампионската лига на тимовете от Арабския полуостров, а през 1998 завоюва впечатляващ дубъл, достигайки поредно до Купата на носителите на купи на Азия и Суперкупата на Азия.
 Kристиано Роналдо се обвързва с Ал Насър за 7 години Kристиано Роналдо се обвързва с Ал Насър за 7 години
Кристиано Роналдо не е първата огромна звезда, която се причислява към арабския гранд. В края на 90-е години на предишния век Христо Стоичков играе с екипа на Ал Насър. През 1998 година “Камата ” идва в Рияд и взима присъединяване в полуфинала и финала на Купата на носителите на купи. В тези два мача той прави асистенция и отбелязва гол, с които оказва помощ на клуба да завоюва оценката. Освен Стоичков за клуба са играли и някогашната вяра на румънския футбол Овидиу Петре, холандецът Нордин Амрабат и Лий Чун-соо, който стигна до полуфиналите на Мондиал 2002 с тима на Южна Корея. В момента пък от клуба е част и бившият  вратар на Арсенал - Давид Оспина.

Ал-Насър е бил управителен и от не безизвестни треньори. В момента на чело на клуба стои някогашния треньор на Лион - Руди Гарсия, а в предишното само че поста е бил и международният първенец с Италия от 2006 година - Фабио Канаваро.

Кристиано Роналдо идва в точния миг в тима. Ал Насър се намира на второ място в класирането на СПЛ и изостава на две точки от водача Ал-Шабаб. Роналдо идва с упоритостта да печели оценки и може би той ще се окаже водачът, който ще поведе Ал-Насър към нова купа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР