Кристиано Роналдо ще играе за Ал Насър от 1 януари.

...
Кристиано Роналдо ще играе за Ал Насър от 1 януари.
Коментари Харесай

И все пак: Кристиано Роналдо ще играе за Ал Насър

Кристиано Роналдо ще играе за Ал Насър от 1 януари. Договорът, който сплотява португалския футболист със саудитския тим ще е за два сезона и половина, както беше оповестено предходната седмица.

Португалецът приключи връзките си с Манчестър Юнайтед два дни преди да стартира присъединяване си на Световното състезание в Катар, като можеше да договаря с всеки тим. Ал Насър беше този, който прояви максимален интерес към него през цялото време.

Основният мотив да изостави конкурентния футбол в Европа и да се остави в ръцете на новото футболно премеждие безспорно е стопански. Кристиано Роналдо ще се трансформира в саудитския облик в чужбина, на страна, която всеки ден се стреми да има по-голяма роля в света на спорта.

В допълнение на заплатата му от 100 милиона евро на сезон, той ще има спомагателни финансови тласъци посредством реклама, което ще сложи португалеца като най-добре платения състезател в света. Общата сума на връзката сред Кристиано Роналдо с Ал Насър ще бъде близо 200 милиона евро на сезон.

Лионел Меси и Неймар в Пари Сен Жермен са главите на футболния плакат, само че техните 75 и 70 милиона, които печелят на сезон, са надалеч от това, което ще получава Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия. Дори и да прегледаме листата с най-добре платените в Съединени американски щати, всички те остават надалеч от парите, обещани на португалеца.

Кристиано Роналдо ще откри тим, който се стреми да възвърне изгубеното си владичество в своята конкуренция. Крачката обратно, която прави в спортно отношение е явна, само че малко, по-малко футболът го слага на друго спортно равнище. Той даже получава рецензии в Португалия за представянето си по време на Световното състезание, нещо немислимо преди месеци.

В Ал Насър Кристиано Роналдо ще работи с французина Руди Гарсия. В състава се откроява наличието на Давид Оспина. Колумбийският вратар приключи контракта си с Наполи и реши да одобри саудитското предложение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР