Кристиано Роналдо никога не е бил сред най-скромните в елита

...
Кристиано Роналдо никога не е бил сред най-скромните в елита
Коментари Харесай

Скромният Роналдо: Аз съм най-добрият в историята на футбола

Кристиано Роналдо в никакъв случай не е бил измежду най-скромните в елита на футбола и това се удостовери в първото изявление на португалеца, откакто получи петата си " Златна топка " за №1 в Европа за годината.

Асът на " Реал " (Мадрид) се изравни с Лео Меси, а тази година церемонията надмина всички предхождащи - оценката бе връчено на Айфеловата кула, която заблестя в чест на №7.

" Аз съм най-хубавият футболист в историята - рече и отсече Кистиано пред " Франс футбол ". - И в положителните, и в неприятните ми моменти. Уважавам избора на всеки, само че в никакъв случай не съм виждал някой, който да е по-добър от мен. Винаги съм го мислел. Няма футболист, който да прави нещата, които аз мога. Няма по-завършен състезател от мен.

Играя добре и с двата крайници, бърз съм, мощен, добър съм в играта с глава, въвеждам голове, върша асистенции. Има хора, които избират Неймар или Меси. Аз обаче ще ви кажа, че няма по-завършен от мен.

Никой не е печелил толкоз самостоятелни титли, колкото имам аз. И не приказвам единствено за " Златната топка ". Това споделя задоволително. Това не е единствено резултат от работата ми във фитнеса, както някои си мислят. Това е композиция от доста неща. "
Роналдо прави паралел сред себе си и двама от най-великите спортисти на XXI век - боксьорът Флойд Мейуедър и баскетболистът Леброн Джеймс:

" Легенди като Флойд Мейуедър и Леброн Джеймс не са достигнали до тяхното съвършено равнище единствено с шанс. Има доста други фактори. За да бъдеш на върха и да останеш там, би трябвало да имаш повече гений от останалите. "
Голмайстор №1 в историята на " Реал " приказва и за конкуренцията с Лео Меси в анкетата за " Златната топка ".

" Спечелих " Златната топка " преди Меси, по-късно той ми я лиши и я завоюва четири пъти подред. Няма да укривам, че бях печален и сърдит, разкри душевните си терзания Кристиано. - Ходех на церемониите и не печелех нищо. От тази позиция бях даже демотивиран. Нямах предпочитание да участвам. Нямах интерес да бъда там единствено поради фотографията. След това лека-полека, с помощта на околните ми, си споделих, че в живота има начало и край. И във футбола се броят триумфите в края, не първоначално. Имах самообладание и по-късно завоювах още четири " Златни топки ".

Роналдо има вяра, че може да завоюва още пъти най-високото самостоятелно отличие във футбола. И самоуверено приканва конкуренцията с Меси да продължи. Именно тя е помогнала най-вече на португалеца да се развива и да не стопира да бележи голове, като по този метод печели и титли. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР