Кристиано Роналдо има 128 гола в 204 мача за Португалия.

...
Кристиано Роналдо има 128 гола в 204 мача за Португалия.
Коментари Харесай

България сред 23-те отбора, опазили Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо има 128 гола в 204 мача за Португалия. В този интервал се е изправил против 70 национални тима и е вкарал на 47 от тях. 23 обаче са се опазили от него и колкото учудващо да е, България е една от тях.

Люксембург, Швеция и Литва са пуснали 25 гола на Кристиано, само че той не е вкарвал на Италия, Уругвай и Бразилия.

Останалите 19 тима, на които не е бележил са, Алжир, Ангола, Австрия, Канада, Чили, Грузия, Кот д`Ивоар, Мексико, Мозамбик, Норвегия, Южна Африка, Съединени американски щати, Кабо Верде, Северна Македония, Англия, Турция и Албания.

Англия и Бразилия са се опазили от Кристиано в три мача, само че сензационно най-зле той се е показал против скромния отбор на Албания.

Албанците имат 4 дуела, в които той е играл, и нямат позволен гол от един от най-хубавите нападатели на света.

Първият дуел е през 2003 година и португалците печелят 5:3. Кристиано е на терена 45 минути и не бележи.

Следващите два дуела са от международните квалификации за шампионата през 2010 година Роналдо играе цялостни 90 минути. Албанците вършат 0:0 в Лисабон и падат 1:2 вкъщи, само че той не вкарва.

Португалия играе с Албания и през 2014 година и губи евроквалификацията, само че капитанът им пропуща мача поради проблем в бедрото.

Четвъртият мач е от същите квалификации, като португалците този път печелят с 1:0, само че Кристиано остава на изсъхнало.

Така албанците са същинската черна котка за Роналдо, както Съединени американски щати и Катар са да вземем за пример за Лионел Меси.

Единственият път, който Кристиано се изправя против България, е на 15 март 2016 година, когато играем контрола в Лерия и печелим с 1:0.

Тогава необикновен мач направи някогашният вратар на “Лудогорец ” Владислав Стоянов, който се регистрира с 11 спасявания, в това число извади и дузпа, бита от Роналдо в 66-ата минута.

Единственият гол, вкаран в 16-ата минута, бе дело на Марселиньо, който направи дебют за България в този дуел.

Владислав Стоянов е един от дребното вратари, които са отразявали две дузпи на Кристиано, който се счита за един от най-хубавите реализатори на 11-метрови в света. Влади направи това и на клубно равнище в дуела на “Лудогорец ” против “Реал ” (Мадрид) на стадион “Васил Левски ”.

За цялата си кариера португалецът не е вкарвал от бялата точка единствено 29 пъти. Иначе е отбелязал 157 гола от дузпа. Това прави много положителния коефициент от 84,4% успеваемост.

Единственият късмет Роналдо да се изправи още веднъж против България е да сме в една група за евроквалификациите, тъй като в Лигата на нациите няма по какъв начин да играем с Португалия.

24 часа
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР