Кристиано Роналдо безспорно е един от най-вдъхновяващите съвременни спортисти. По

...
Кристиано Роналдо безспорно е един от най-вдъхновяващите съвременни спортисти. По
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо и протести за статуята му в Гоа

Кристиано Роналдо несъмнено е един от най-вдъхновяващите модерни спортисти. По целия свят има младежи, които се възхищават както на достиженията му във футбола, по този начин и пътят, който е минал от бедността до славата.

Преди часове беше открита нова скулптура, отдадена на футболиста, в Калангуте.

Управниците на градчето в индийския щат Гоа се надяват тя да служи за ентусиазъм на локалните младежи. Много от жителите на Гоа обаче бяха възмутени от статуята, а повода не е учудваща.

Гоа е някогашна португалска колония и едвам преди 60 години се снабдява с самостоятелност от европейската страна. Роналдо пък е португалец и съгласно критиците статуята му е самобитно увещание за колониалното минало на района.

" Много съм отчаян от откриването на скулптура на Роналдо. Трябва да се научим да се гордеем със личните си икони във футбола като Самир Наик и Бруно Коутиньо ", споделя локален гражданин пред организация IANS.

За момента самият португалец не е коментирал откриването на скулптура в негова чест. От Военновъздушни сили припомнят, че португалският народен тим по футбол е доста известен в Гоа и много от локалните се усещат свързани с Португалия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР