Кристиано Маросо е едно от лицата, които стоят зад името

...
Кристиано Маросо е едно от лицата, които стоят зад името
Коментари Харесай

Най-новият италиански ресторант в Пловдив посреща първите си гости

Кристиано Маросо е едно от лицата, които стоят зад името на. Маросо е основен готвач и е индивидът, който е виновен за вкусните изкушения в най-новия и актуален хотел в центъра на Пловдив, който грандиозно отвори порти на 14 юли. Сградата с изцяло обслужване на гостите се намира против църквата " Света Петка " на бул. " Княгиня Мария Луиза ".

Един от най-хубавите италиански питейни заведения и заведения за хранене в Пловдив " IL MONTE " отвори порти в супер модерния хотел в Пловдив - DoubleTree by Hilton Plovdiv Center. Гостите му могат към този момент да се любуват на световноизвестно и ароматно италианско кафе, достоверно домашно приготвено джелато, подбрани виновност и просеко. По-приключенски настроените имат огромен избор от разнообразни коктейли и аперитиви.

Талантливият основен готвач Кристиано Маросо има за цел да задоволи всички гастрономически стремежи и ще омагьоса вкусовите рецептори на феновете на изящната италианска храна.

Маросо е от Генуа, район Лигурия в Италия, ситуиран сред морето и планината. Още от дребен се занимава с готварство. Дядо му е бил готвач на круизен транспортен съд, а татко му - пекар. Семейството на Кристиано, както множеството италиански фамилии, обича да прекарва дълги часове на маса, а най-хубавите му фамилни мемоари включват домашно подготвен обяд или вечеря.

Кристиано показа, че за него готвенето се е трансформирало в пристрастеност, която го отвела до кулинарно учебно заведение. Именно там са били положени основите на познанията му за италианската кухня. През този интервал той е работил в дребни заведения за хранене и тратории, където придобил опит за приготвянето на домашна италианска храна, прясна паста, пици, пълнени макаронени равиоли, канелони, лазаня и ньоки.

" Това, че имах татко пекар и работех също в пицарии, ми оказа помощ да знам за пицата и хляба. След учебно заведение работих в друга среда, първо в Италия и по-късно в чужбина, с изключение на готвенето, пътуването е една от моите пристрастености, а събрани в едно, ме водиха по света - Южна Америка, Карибските острови, Северна Африка, европейските столици и не на последно място Азия ", споделя Кристиано.

Той прибавя, че за него е ново предизвикателство да бъде основен готвач в най-новия италиански ресторант в Пловдив " IL MONTE " и началник на кулинарните отдели в.

" Искам да споделя достоверните италиански обичаи с пловдивчани и гостите на хотела. Предизвикателството ще е да накарам клиентите ни да схванат навиците на италианците на маса. Ние обичаме, а мисля, че и българите също, да се любуваме на добра компания с добра храна в страхотна конюнктура ", споделя още Кристиано Маросо.

" На първо място е желанието ми да ги впечатля с усета на моите предписания и в това време бих желал да предам пристрастеността и душата, които влагам в чиниите си. Почти съм сигурен, че всички усети могат да бъдат задоволени и съм подготвен да извърша задачата си да доставя на гостите освен добра храна, само че и прекарване, което остава в спомените им ", добавя основният готвач.











В " IL MONTE " залагат на качеството на продуктите.

" Не зная доста за другите италиански заведения за хранене в града, само че сигурно в “IL MONTE” аз и моят екип сме фокусирани върху качеството на продуктите, които използваме, с цел да сервира на своите посетители страхотни ястия ", споделя началник Кристиано.

„ Като постоянно пътуващ готвач, когато навестявам разнообразни страни, обичам да се топвам в локалната просвета, изключително в културата им на хранене… На всяко място, на което съм бил, постоянно се пробвам да науча допустимо най-вече за навиците и усетите на мястото. Винаги е премеждие и предизвикателство да научите такива неща, тъй като като чужденец мога да схвана 100% от рецептите, само че не е елементарно да се възпроизведе „ душата “ на ястието ", споделя още той.

Маросо поучава по какъв начин да се храним в разгара на лятото .

" Най-важното в горещите дни е да сме добре хидратирани. Да пием доста вода денем, да заобикаляме тежките ястия, да ядем плодове и зеленчуци и да направляваме количеството храна, която одобряваме. Една добра диета, освен за лятото, е средиземноморската диета, която обезпечава всички хранителни субстанции, от които се нуждаем. Италианската кухня е част от Средиземноморието, тъй че се предлага да ядете италианска храна, а за какво не и в " IL MONTE ", предлага началник Кристиано.

Новият ресторант в хотел против църквата " Света Петка " на бул. " Княгиня Мария Луиза " в Пловдив ви чака!





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР