Кристиан Вигенин от БСП не изключи вариант за съставяне на

...
Кристиан Вигенин от БСП не изключи вариант за съставяне на
Коментари Харесай

Вигенин: Не изключваме вариант за подкрепа от “Възраждане”

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия не изключи вид за сформиране на кабинет с поддръжката на “Възраждане ”.  
Той сподели, че не би трябвало да се товари Българска социалистическа партия
с отговорност за всичко, протичащо се в страната. “Победителят на изборите е различен и би трябвало да го оставим да си понесе отговорността. Да приказваме за мандати е все едно “да си вършим сметката без кръчмаря ”. Кръчмарят сега е ГЕРБ. Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи ”.

“Много гадание чух през последните дни. Принципни решения и позиции не могат да се трансформират от през днешния ден за на следващия ден поради някаква политическа нужда. ”

Той съобщи, че година и половина Българска социалистическа партия прояви големи старания да има държавно управление, да могат да си приказват политическите обединения.
Вигенин акцентира, че е допустимо
да се разсъждава за някаква поддръжка от “Възраждане ”. “Може да се разсъждава за някакви разновидности за поддръжка, без присъединяване. Но всичко на този стадий са чисти спекулации ”, безапелационен беше той.  

Вигенин разяснява и опцията да се потърсят „ отцепници ”, които да поддържат възможен кабинет.

„ Да създадем сходно нещо е все едно да се върнем към обстановката от преди изборите. Мисля, че това не е съществено. При нас това не е допустимо. Няма представител на Българска социалистическа партия, който да се върже на подобен сюжети. Вероятно това, което декларирахме, и ще бъде доказано в събота, е че нямам по какъв начин да бъдем в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, което значи и неподкрепа към това изпитание, което може да направи ГЕРБ за сформиране на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР