Кристиан Вигенин е официалната кандидатура на БСП за председател на

...
Кристиан Вигенин е официалната кандидатура на БСП за председател на
Коментари Харесай

БСП издига Кристиан Вигенин за председател на Народното събрание

Кристиан Вигенин е формалната кандидатура на Българска социалистическа партия за ръководител на Народното събрание.

Решението публично бе взето през днешния ден от Изпълнителното бюро на социалистическата партия, парламентарната група и Политическия съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Вигенин е депутат в 7 Народното събрание. 4 пъти е бил заместник-председател на българския парламент. С опита и експертизата си той е почтена кандидатура за този толкоз значим пост.

" Кристиан Вигенин е извънредно квалифициран, можещ, компетентен политик, който би бил един добър ръководител на Народното събрание ", каза за него по Българска национална телевизия Атанас Зафиров.

Преди дни Вигенин от своя страна съобщи: " От направените досега поръчки към днешна дата не виждам опция за постоянно държавно управление, само че дано да забележим какво ще се случи с първия мандат ".  " Конституцията е планувала задоволително стъпки, с цел да има обединяване на политическите сили към някаква платформа ", добави той.

" Ние не одобряваме концепцията в такава комплицирана обстановка партийните водачи и партиите да се скрият зад специалисти. Важно е да има държавно управление, подкрепено от парламент, тъй като има доста значими решения да се вземат ", сподели още Вигенин пред bTV.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР