Кристиан Вигенин бе водач в две листи на изборите -

...
Кристиан Вигенин бе водач в две листи на изборите -
Коментари Харесай

Вигенин: Борисов е единственият, който за пореден път приложи измама

Кристиан Вигенин бе лидер в две листи на изборите - в Пловдив-град и в Ямбол. Водачът и зам.-шеф на Българска социалистическа партия избра да стане народен представител от Ямбол и по този начин пловдивският водач на социалистите Иван Петков, който бе втори в листата, ще влезе в новия парламент.

Ето равносметката на Вигенин, оповестена в страницата му във фейсбук:

Никога не съм работил за преференции, не съм и обръщал внимание в предходни избори. Вчера обаче един репортаж ме предизвика да погледна. И резултатът ми дава мотив да благодаря още един път на хората, които категорично са отбелязали моето име при гласуването си за Българска социалистическа партия. Макар и резултатът на партията да е малко по-нисък и в Ямбол, и в Пловдив по отношение на октомври 2021 година, преференциите ми са два пъти повече – в Ямбол от 438 на 970, в Пловдив – от 851 на 1611. Това са 16-17% от гласувалите за Българска социалистическа партия и в двата района.

Приемам това и като персонална оценка за работата ми като депутат в този интервал, и като удостоверение, че решението да повеждам и двете листи е било вярно. Беше извънредно мъчно да се прави дейна акция в два района, само че локалните структури знаят, че поставих всички старания да създадем дейна и по-модерна акция, включително като разтеглим доста обсега на онлайн-присъствието на районно ниво.

Днес е срокът определените на две места народни представители да разгласят от кой регион ще влязат. Бойко Борисов е единственият, който за следващ път ползва измамата да води две листи (едната в Пловдив), след което въобще не влиза в Народното събрание. Не разбирам гласоподавателите на ГЕРБ за какво гласоподават за Борисов още веднъж и още веднъж, а всякога получават нещо друго.

За мен изборът е сложен тъкмо тъй като се притеснявам гласоподавателите да не се почувстват излъгани. Като предпочитам да вляза от Ямбол, желая да уверя пловдивчани, че в Народно събрание ще съставлявам и двата района.

След мен в листата на Пловдив е 35-годишният Иван Петков, с който създадохме мощен екип още предходната година и съм уверен, че дружно ще работим сполучливо за осъществяването на уговорките, които поехме пред пловдивчани по време на акцията.

В Ямболска област ще продължим работата по огромните планове за региона, които са освен политически ангажимент, а и персонална идея, като бих изправил пред скоба новия болничен комплекс. Ще създадем деликатен обзор на резултатите и ще подобрим работата община по община, тъй като макар постигнатия още веднъж най-голям резултат за Българска социалистическа партия в страната, два пъти по-висок от националния, капацитетът ни е по-голям и за нас Българска социалистическа партия да бъде първа политическа мощ в региона остава достижима цел. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР