Кристиан Василев и Борис Йотов все пак пробиха до полуфиналите

...
Кристиан Василев и Борис Йотов все пак пробиха до полуфиналите
Коментари Харесай

Наша лодка в топ 12 на света

Кристиан Василев и Борис Йотов въпреки всичко пробиха до полуфиналите на международното по гребане в Пловдив. Дебютният ни екипаж на това състезание трябваше да мине през репешажите, откакто направи слаба първа гонка преди дни. Дуетът приключи втори, на 4 секунди след спечелилите от Ирландия.

„ Да се класираш измежду първите 12 на света е съществено достижения – съобщи Свилен Нейков, президент на родната федерация. – Доволен съм от представянето на момчетата. Бариерата беше сложена. Успяхме да разделим децата от мъжете. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но се пребориха. Доста мощни лодки обаче отпаднаха от конкуренцията. “
През предходната година Йотов стана европейски първенец до 23 година, а Василев бе в дует с Георги Божилов. В навечерието на мондиала в Пловдив националите образуваха и новия екипаж.
Времето на българите е пето най-хубаво от всички лодки в репешажите.
Полуфиналите са на следващия ден заран.

Другият ни дует – Рангел Кацарски и Станимир Халаджов остана пети на двойка без рулеви и не съумя да отиде на полуфинал.

Същевременно ветеранката Екатерина Карстен не можа да помогне на четворката на Беларус за по-престижно класиране. Квартетът приключи пети, а единствено първите 3 лодки не престават на финала. 46-годишната Карстен е двукратна олимпийска шампионка и бе една от главните съпернички на Румяна Нейкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР