Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха за полуфиналите на

...
Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Кристиан Василев и Борис Йотов на 1/2-финал на Световното по гребане в Пловдив

Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха за полуфиналите на международното състезание по академично гребане в Плодвив. Така новосформираната двойка скул попадна измежду първите 12 и реализира огромната си цел.

 Шефът на международното гребане: Очарователно е да се завърнем в Пловдив
Шефът на международното гребане: Очарователно е да се завърнем в Пловдив

Жан-Кристоф Ролан благодари на българската страна и уредниците за метода, по който се осъществя Световното състезание

Василев и Йотов финишираха втори в репешажа с време 6:20.15 минути. Те бяха изпреварени само от ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн, които минаха 2-ата километра за 6:16.96 минути. Времето на българите е общо пето от всички серии и дава вяра за класиране за край, където ще гребат най-хубавите шест лодки.

" Доволен съм от представянето на момчетата през днешния ден. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А много мощни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше сложена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е съществено достижение.

Лодките са доста равностойни и към този момент решаващи моменти от полуфиналите и финала ще дефинират призьорите и класирането измежду най-хубавите. Хубавото е, че измежду тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка ", показа ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Полуфиналите на двойка скул са на следващия ден петък, 14 септември от 9:19 часа и от 9:27 часа.

Двойката ни без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, приключи на пета в четвъртфиналната си серия с време 7:06.26 минути. Двамата ще гребат още веднъж за местата след 12-то.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР