Кристиан Мюлер-Глисман от Goldman Sachs вярва, че отдръпването на фондовия

...
Кристиан Мюлер-Глисман от Goldman Sachs вярва, че отдръпването на фондовия
Коментари Харесай

5 акции, ориентирани към растеж и с изключителен ръст на приходите

Кристиан Мюлер-Глисман от Goldman Sachs има вяра, че отдръпването на фондовия пазар през август може да е предизвестие за повече евентуални корекции, само че не вижда сериозен мечи пазар напред. Цялостната му вероятност е позитивна заради здравословната макроикономическа среда, където растежът остава постоянен, инфлацията е под надзор и централните банки стартират да понижават лихвите. Тези фактори основават удобна конюнктура за акциите и останалите рискови активи.

Глисман уточни, че до момента в който оптимистичното позициониране на пазара е асъдействало за неуспеха през август, комбинацията от намаляваща инфлация и понижения на лихвените проценти разрешава на централните банки да смекчат финансовите шокове, минимизирайки риска от бездънен спад.

Експертът посочи две съществени аргументи да не се чака огромен спад на пазара: инфлацията е спаднала доста, давайки на централните банки повече еластичност, а импулсът на цените през последните 6-12 месеца допуска мощен макроикономически декор. С подобряването на пазара на труда той не вижда признаци на стопански спад.

Неговата тактика се концентрира върху качествени акции за напредък, които са краткотрайно подценени, и акции с циклична стойност, които биха могли да се възстановят, когато пазарът се стабилизира. По отношение на инфлацията той означи прекосяването от облекчение на инфлацията към напредък като главен мотор на пазара, което поражда опасения за наново пораждане на инфлацията, в случай че растежът се ускори. Въпреки това той остава убеден, че инфлацията ще остане закрепена и дезинфлацията ще продължи до края на годината.

За тази публикация анализаторите на Insider Monkey използваха мнението на анализатори на акции, с цел да разпознават най-хубавите 5 акции насочени към напредък с пазарната капитализация повече от 10 милиарда $ с 5-годишен общ годишен ритъм на напредък на приходите (CAGR) от 30% или повече. След това стесниха този лист до 12 акции с най-голям чист приход от последните дванадесет месеца. Споменати са и настроенията на хедж фондовете към всяка акция, които бяха взети от базата данни на Insider Monkey Q2 за 912 хедж фонда.

Ето и топ-пет фирмите в този лист:

1. Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD)

5-годишен CAGR на приходите: 31,70%

Нетни доходи на TTM: 1,354 милиарда $

Брой хедж фондове с позиция в компанията: 108

Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) е световна компания за полупроводници, предлагаща централни процесори (CPU), графични процесори (GPU), ускорени процесори (APU), модули за обработка на данни (DPU), програмируеми на място гейт масиви (FPGA) и система върху чип (SoC) за центрове за данни, лични компютри, игри и вградени системи. Стига до 5-то място в този лист с най-печеливши акции насочени към напредък.

Сегментът на центъра за данни на компанията дава CPU от сървърен клас, GPU, AI ускорители, DPU, FPGA, SmartNIC и адаптивни SoC, предопределени да подобрят продуктивността, енергийната успеваемост и скалируемостта за разнообразни натоварвания. Продуктите включват сървърни процесори AMD EPYC, графични процесори AMD Instinct за AI и суперкомпютри, ускорителни карти Alveo и DPU Pensando за усъвършенствана продуктивност на центъра за данни.

Тези технологии са ориентирани към възходящите условия на актуалните центрове за данни, като оферират решения за обработка на AI, облачни услуги и механически калкулации, като в същото време усъвършенстват енергийната и пространствената успеваемост.
 Снимка 659171
Източник:

На Advancing AI 2024 компанията показа набор от усъвършенствани AI решения, в това число процесори EPYC от 5-то потомство, ускорители AMD Instinct MI325X и процесори Ryzen AI PRO за корпоративни AI. Компанията посочи своето водачество в ръководените от AI решения за центрове за данни с EPYC CPU, Instinct GPU и Pensando DPU, които зареждат огромни натоварвания на AI за компании като Гугъл, Meta и Microsoft.

Неговият ROCm програмен продукт с отворен код също поддържа над един милион AI модела. Нови артикули като серия Ryzen AI PRO 300 оферират висока продуктивност на AI и корпоративна сигурност. Партньори като Dell и Oracle също демонстрираха по какъв начин употребяват технологиите на компанията, с цел да подтикват нововъведенията в AI инфраструктурата.

Неговите процесори EPYC от 5-то потомство оферират продуктивност от най-високо равнище за работни натоварвания на центрове за данни, в това число AI, облачни и корпоративни приложения. Изградени върху архитектурата " Zen 5 ", тези процесори дават до 37% по-добри указания на такт за AI и HPC задания. Водещият 192-ядрен процесор EPYC 9965 превъзхожда съперниците си при натоварвания на AI, със обилни усъвършенствания в продуктивността за бизнес приложения, HPC и виртуализирана инфраструктура.

EPYC 9575F, усъвършенстван за AI, може да докара до по-бързи резултати в огромни AI клъстери. Тези процесори също оферират енергийна успеваемост, позволявайки до 71% по-малко ползване на сила и 87% по-малко сървъри за същите работни натоварвания, с необятна поддръжка от водещи OEM производители.

На 10 октомври анализаторът на Roth MKM Суджи Десилва поддържа рейтинг " Купува " и целева цена от $200 за Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD). Анализаторът има вяра в мощна опция за акциите в разрастващия се бранш на AI инфраструктурата. Той акцентира напредъка в хардуера, софтуерната платформа и Ethernet мрежите на компанията, изключително нейните EPYC процесори, които усъвършенстват високомащабното AI извеждане. Десилва също по този начин похвали пътната карта на Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) Instinct GPU и я назова основна част от интегрираното AI инфраструктура на компанията.

2. MercadoLibre, Inc. (NASDAQ: MELI)

5-годишен CAGR на приходите: 56,85%

Нетни доходи на TTM: 1,4 милиарда $

Брой хедж фондове с вложения в компанията: 84

Една от най-печелившите акции на напредък, MercadoLibre, Inc. (NASDAQ: MELI) е водещата екосистема за онлайн търговия в Латинска Америка, известна със своите платформи за електронна търговия и финтех. Работейки в 18 страни, в това число Аржентина, Бразилия и Мексико, обслужва район с над 650 милиона души.

Нейната платформа за електронна търговия свързва купувачи и продавачи, насърчавайки мощна онлайн общественост, до момента в който нейното финтех поделение, MercadoPago, дава финансови услуги като онлайн заплащания, дебитни карти, спестявания, вложения и заем както за физически лица, по този начин и за търговци. Технологичните решения на компанията се оправят с неповторимите провокации на разрастващите се пазари за интернет и електронна търговия в района.

Проучването на MercadoLibre (NASDAQ: MELI) за потребителските трендове в Аржентина демонстрира, че потреблението се възвръща от май. През август платформата реализира рекордните 20 милиона продадени единици, като софтуерните артикули водят растежа.

Присъединиха се повече купувачи и МСП и кредитният портфейл набъбна с 69% на годишна база, стимулирайки потребителското и бизнес финансиране. Предлагането на парцели чартърен също се утрои, водено от промени в законите, до момента в който запитванията за транспортни средства се усилиха с 10% през септември. Тези трендове отразяват възобновяване на моделите на ползване в Аржентина.

Освен това, съгласно компанията, сезонността оказва въздействие върху нейния бизнес, като четвъртото тримесечие е най-силно заради празничното извършване на покупки, до момента в който първото тримесечие има наклонност да се забавя заради летните ваканции и празниците в няколко страни. Географското многообразие обаче оказва помощ за балансирането на тези резултати. Това може да значи, че компанията евентуално може да запише доста мощно четвърто тримесечие тази година.

3. Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA)

5-годишен CAGR на приходите: 30,75%

Нетни доходи на TTM: 12,427 милиарда $

Брой хедж фондове вложили в компанията: 85

Заемайки третото място в този лист с най-печеливши акции насочени към напредък е Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA), водач в бранша на електрическите транспортни средства, най-много за трансформиране на автомобилната промишленост и промишлеността за чиста сила. Компанията се концентрира върху проектирането, производството и продажбата на акумулаторни електрически транспортни средства, както и даването на съвременни системи за предпазване на сила и слънчеви артикули.

Компанията направи забележителен звук на пазара на събитието " We, Robot " на 10-ти октомври. Главният изпълнителен шеф Илон Мъск показа две новаторски транспортни средства, Cybercab и Robovan. Първият е кола без волан или педали, до момента в който вторият е завършен като съвременно влаково бъги, което може да транспортира до 20 пасажери или товари.

Предвижда се Cybercab да коства под $30 000 и се чака да се създава от 2026 година Мъск разказа това събитие като основен миг за Tesla (NASDAQ:TSLA), съпоставим с стартирането на Model 3 през 2017 година
 Снимка 626496
Източник:

Мъск също акцентира забележителния прогрес в хуманоидния робот на компанията Optimus, който е планиран да се оправя с разнообразни ежедневни задания. Той предвижда, че цената на робота може да бъде сред 20 000 и 30 000 $, което го прави евентуално наличен за потребителите.

Той сподели, че роботите Optimus ще бъдат най-значимият артикул на компанията, защото той планува бъдеще, в което тези лични роботи извършват ежедневни задания за притежателите. Роботите бяха видени да танцуват на събитието и да сервират питиета на присъстващите.

Той допусна, че всички технологии, които към този момент сме виждали, се употребяват в създаването на Optimus. Той сподели: " Това е просто робот с ръце и крайници вместо робот с колела. И постигнахме огромен прогрес. "

След събитието Wedbush повтори рейтинга си за надминаване и целева цена от $300 на Tesla (NASDAQ:TSLA). Фирмата изрази оптимизъм по отношение на тактиката си за самостоятелни транспортни средства, изключително Cybercab, която те намират за доста впечатляваща.

Фирмата има вяра, че Cybercab може да се трансформира в годишен бизнес от $10 милиарда за компанията през идващите години. Фирмата обаче акцентира провокациите, свързани с регулирането, застраховането и стартирането на пазара, които Tesla (NASDAQ:TSLA) би трябвало да преодолее за предстоящ напредък.

4. PDD Holdings Inc. (NASDAQ:PDD)

5-годишен CAGR на приходите: 74,92%

Нетни доходи на TTM: 13,751 милиарда $

Брой хедж фондове с позиция в компанията: 86

PDD Holdings Inc. (NASDAQ:PDD) е световна комерсиална група, която ръководи разнообразни бизнеси, в това число платформите за електронна търговия Pinduoduo и Temu. Pinduoduo предлага богат избор от артикули, вариращи от селскостопански артикули и облекла до електроника, мебели и продукти за персонална хигиена. Temu е онлайн пазар, предопределен да свързва бизнеса с потребителите в цифровото пространство.

Ръководството на компанията прави стъпки за доста възстановяване на бизнеса си. Компанията се концентрира върху разнородни потребителски потребности и разшири своите оферти в разнообразни категории, изключително в градовете с по-ниско равнище на досегаемост. Тя претърпя забележителен растеж в броя на новите търговци и снабдители на селскостопански артикули през последните тримесечия.

През второто тримесечие PDD (NASDAQ:PDD) регистрира удивително нарастване на общите доходи, движено от онлайн маркетинг и транзакционни услуги. Ръководството обаче акцентира и възходящите разноски, изключително при осъществяването и оперативните разноски.

Компанията регистрира общи доходи от 97 милиарда RMB (1 RMB = 0,14 щатски долара), което съставлява впечатляващ годишен растеж от 86%. Оперативната облага също означи забележителен растеж с оперативна облага по GAAP от 32,6 милиарда RMB, по отношение на 12,7 милиарда RMB година по-рано. Компанията затвори тримесечието със постоянна парична позиция от 284,9 милиарда RMB.
 Снимка 411526
Източник:

PDD (NASDAQ:PDD) също се търгува на много ниски равнища. Тя се търгува при форуърдно съответствие цена/печалба от 11,74, което е съвсем 30,4% отстъпка по отношение на медианата за бранша. Освен това анализаторите чакат близо 83,5% нарастване на облагата на акция през тази година.

5. NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA)

5-годишен CAGR на приходите: 56,73%

Нетни доходи на TTM: 53,009 милиарда $

Брой притежатели на хедж фондове: 179

NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) е профилирана в графични, компютърни и мрежови решения, печелейки самопризнание за своите мощни графични процесори (GPU). Въпреки че стартира в игрите, компанията се разшири в професионалната визуализация, центровете за данни и автомобилната промишленост. Освен това интензивно уголемява позициите си в други огромни промишлености на напредък, като AI и 5G.

Въпреки че акциите на компанията паднаха след резултатите за второто тримесечие, това се очакваше заради закъснения в Blackwell GPU, което няма да повлияе на главния дизайн или капацитет за напредък. Освен това търсенето на GPU Blackwell е мощно, както оповестява Morgan Stanley. Фирмата заяви, че търсенето на системите Blackwell NVL36/72 на компанията е толкоз високо, че те са разпродадени за идната година.

Анализаторът на Wedbush Дан Айвс повтори, че NVIDIA (NASDAQ:NVDA) ще завоюва доста от увеличените разноски за AI. Той означи, че търсенето на чипове с изкуствен интелект пораства внезапно и чака, че пазарът на инфраструктура за изкуствен интелект може да нарасне десетократно до 2027 година, като през идващите три години се чакат разноски от 1 трилион $.

На софтуерната конференция за графични процесори през март 2024 година основният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг оцени годишните разноски за инфраструктура на центрове за данни на към 250 милиарда $, като общите разноски през идващото десетилетие евентуално ще доближат 1 до 2 трилиона $, защото страните влагат в AI.

Въпреки че NVIDIA няма да завладее целия пазар от $2 трилиона заради конкуренцията на AMD и софтуерни колоси като Гугъл и Amazon, анализаторите считат, че NVIDIA (NASDAQ:NVDA) може да обезпечи над $950 милиарда пазарен дял от 2025 до 2029 година, което я прави водач в секторът на центъра за данни.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР