Кристиан Монтано се заключва в банята и е готов да

...
Кристиан Монтано се заключва в банята и е готов да
Коментари Харесай

Спортни хроники: „Искаха да спра с футбола. Заплашваха да ми счупят краката“

Кристиан Монтано се заключва в банята и е подготвен да почине. Взел е със себе си всевъзможни хапчета, до които е съумял да се добере, нож и бутилка водка. Майка му – Мария Кристина, и приятелката му – Джо-Хана, преди малко са излезли на пазар, или най-малко по този начин са му споделили. Това е шансът му да реализира проекта си, който замисля от седмици.

Мисли си, че животът няма смисъл да се живее. Знае го. Фланговият футболист бе упрекнат в обезчестяване и бе разследван от полицията по съмнение в присъединяване в скица за споразумяване на мачове през 2013 година. Заради всичко това Олдъм го уволни, кариерата му бе разрушена.

Монтано получава безчет обидни известия в Twitter. Убеждава се, че даже фамилията му го счита за отговорен и е срещу него.

„ Бях изпаднал в ужасна дупка. Обърнах се към алкохола и пиех непрекъснато – разкрива към този момент 28-годишният футболист пред „ Сън “.

Нямах никакви доходи и започнах да заборчлявам. Затова по този начин си разпределих парите, че да имам по не повече от 10 паунда дневно. Купувах си литър евтина водка, вместо храна, и пиех непосредствено от шишето. Мислех си, че това ми оказва помощ, само че ме унищожи. Настроенията ми се сменяха непрекъснато. В един миг бях нападателен, по-късно – спокоен, а след това започвах да рева.

Тогава взех решение, че би трябвало да изчезна от този свят.

Седем години по-късно някогашният гений на Уест Хем към този момент носи екипа на Порт Вейл във Лига 2. Наслаждава се на живота освен на терена, само че и отвън него, където Джо-Хана към момента е до него. Двамата са сгодени и имат четиригодишен наследник – Нико. С тях живее и осемгодишният Кристиан-младши – по-голям негов наследник от предходна връзка. Но в онази неделна заран на 8 декември 2013-а светът му се е срутил. Разследването против него бе на крачка от това да го погуби. В последна сметка, обвиняванията против колумбийското крило бяха снети, като бе оправдан и по случая с изнасилването.

„ Тогава бях в Северен Лондон с майка ми, приятелката ми и Кристиан-младши. Събудих се и бях получил доста известия в Twitter. Името ми беше на всички места по новините. Разпадах се и споделих на майка ми: „ Животът ми завърши. “

Всички имаха вяра на неверни неща, а аз не можех да им опиша истината. Тогава споделих на майка ми: „ Бях доверчив, само че, мамо, почтена дума, не съм направил нищо неприятно. “

По това време треньор на Олдъм е Лий Джонсън. Монтано дава обещание да се срещне с него в Манчестър на идващия ден, с цел да му изясни цялата история. Но тогава шефът на клуба Бари Оуен също се свързва с футболиста и го пита за адреса му. Само минути по-късно в дома му нахлуват служители на реда и го арестуват по съмненията за пране на пари и черно тото.

„ По време на разпита имаше доста неща, които желаех да кажа, само че юристът ми ме посъветва да не споделям нищо – споделя още Кристиан. – Когато ме освободиха и Джо-Хана ме прибираше у дома, хлипаше и ми сподели, че са ме уволнили от Олдъм.

Дори пуснаха публично известие, а аз си помислих: „ Как могат да създадат това, без да ми дадат опцията да обясня какво се случи? “ След това доста хора в медиите и в обществените мрежи споделяха, че съм прецакал живота си и по какъв начин в никакъв случай повече не би трябвало да играя футбол. И че в случай че опитам да се върна, ще ми счупят краката.

Започнах да ставам параноичен. Мислех си, че майка ми и приятелката ми също се настройват срещу мен. Очакваха ме до 20 години затвор. Имах възприятието, че съм предал фамилията си. “

Критичният миг настава на оня 8 декември преди седем години.

„ Майка ми и Джо-Хана споделиха, че отиват до магазина. Влязох в банята и пуснах душа, с цел да не заподозрят нещо. Бях подготвен да се самоубия. Но тогава двете разрушиха вратата и изкрещяха: „ Крис, какво правиш?! “

Усетили са, че ми има нещо, и са ме излъгали, че отиват до магазина. Искали са да видят какво ще направя, когато остана самичък. Тогава осъзнах, че те към момента ме поддържат. Обърнах се към тях и им дадох обещание: „ Ще оправя всичко, давам обещание ви! “

И Монтано съумява да съблюдава обещанието си. След като всички обвинявания към него са свалени, вкарва в ред както кариерата, по този начин и живота си. След интервал в родната си Колумбия, се завръща на Острова, с цел да помогне на Бристол Роувърс да завоюва промоция за Лига 2, а в последните три години е съществена фигура в отбора на Порт Вейл. От началото на годината Монтано прави и подкаст – Men Unite, в който, дружно със собствен другар – Даниел Бидълф, всяка седмица канят разнообразни посетители и си приказват за психическото здраве.

Кристиан има и своя марка облекла, учредена с други свои другари. Брандът се споделя Champion Mindset, а пет % от облагата отива за щедрост – за битка с психическите разстройства.

„ Психическото здраве в този момент е още по-важно поради рестриктивните мерки поради ковид – споделя още Монтано. – Успях да преодолея своите сложни моменти, говорейки с хора като майка ми и приятелката ми.

Ако в този момент някой изпитва проблеми, желая да знае, че не е самичък. Имаме страница във Фейсбук – Men Unite, както и menunited4change във Фейсбук и Instagram. Елате и ни последвайте. Ние предлагаме помощ. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР