Кристиан Ериксен с гол при завръщането си за Дания

...
Халфът Кристиан Ериксен направи мечтано завръщане за националния отбор на
Коментари Харесай

Халфът Кристиан Ериксен направи мечтано завръщане за националния отбор на Дания, след като се разписа още с първото си докосване в контролната среща с Нидерландия. Ериксен не бе играл за родината си от Евро 2020 миналото лято, когато получи сърдечен арест на терена по време на двубоя с Финландия.

На "Йохан Кройф Арена" в Амстердам миналата вечер Ериксен се появи в игра на почивката и няколко минути след това вкара гол, но това не бе достатъчно за "червения динамит" да избегне загубата с 2:4. Домакините вкараха три гола още през първото полувреме чрез Стивън Бергвайн, Нейтън Аке и Мемфис Депай от дузпа, а Ян Вестергор се разписа в 20-та минута за Дания. Ериксен намали изоставането на своите на само един гол, но в 71-та минута Бергвайн оформи крайното 4:2 в полза на "оранжевите".

В друга контролна среща между финалисти на Мондиал 2022 Англия победи Швейцария с 2:1 на "Уембли". Брийл Емболо изведе "кръстоносците" напред в 22-та минута, но домакините стигнаха до пълен обрат с голове на Люк Шоу и Хари Кейн от дузпа. С това попадения Кейн се изравни с Боби Чарлстън във вечната голмайсторска листа на Англия (49 гола) и пред него вече е единствено Уейн Рууни (53).

Други резултати от контролни срещи:

Германия - Израел 2:0

Испания - Албания 2:1

Ирландия - Белгия 2:2

Финландия - Исландия 1:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР