Кристиан Ериксен е бил върнат към живота още с първия

...
Кристиан Ериксен е бил върнат към живота още с първия
Коментари Харесай

Нови подробности за кошмара с Ериксен

Кристиан Ериксен е бил върнат към живота още с първия електрошок от дефибрилатор, разкри Йенс Клайнефелд. Той бе един от лекарите, които оказаха незабавна помощ на халфа на Дания на терена в мача от Европейското състезание против Финландия в събота.

Ериксен припадна на игрището в края на първото полувреме в резултат на сърдечен удар. Клайнефелд сподели в изявление за вестниците на издателска къща "Функе ", че след няколко минути сърдечен масаж е бил употребен и електрически заряд за възобновяване на работата на сърцето.

"Около 30 секунди по-късно той си отвори очите и можех да приказвам с него. Беше доста прелестен миг, защото в незабавните обстановки отвън болница процентът на успеваемост в тези обстановки не е толкоз огромен ", споделя Клайнфелд.

Ериксен сега се възвръща в болница и се усеща добре, само че лекарите към момента организират проби. Клайнефелд прибавя, че е бил уверен, че Ериксен ще остане в устойчиво положение след трансферирането в болница.

"При професионалните спортисти, които са проверявани постоянно за здравословни проблеми, от време на време се получава "късо съединяване ", което отключва вентрикуларна фибрилация (нарушен сърдечен ритъм). В този случай използваме електрошок, с цел да възстановим ритъма на сърцето. Вероятността то да спре още веднъж е минимална за пациенти като него, които нямат свързани предишни болести ", продължава Клайнефелд.

Дания играе втория си мач на Евро 2020 през днешния ден против Белгия. Ериксен ще бъде приветстван от двата тима и от публиката в десетата минута, в сходство с номера на фланелката му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР