Кристиан Добрев отново е част от отбора на Ботев (Пловдив).

...
Кристиан Добрев отново е част от отбора на Ботев (Пловдив).
Коментари Харесай

Крис Добрев пред Sportal.bg: За престоя в Порто и амбициите с екипа на Ботев

Кристиан Добрев още веднъж е част от тима на Ботев (Пловдив). През последните месеци геният на " канарчетата " беше преотстъпен в Порто, само че счупена костица на глезена не му разреши да покаже качествата си. В изявление за Sportal.bg Добрев описа за престоя си в португалския гранд, направи съпоставяне сред футбола у нас и този в Португалия, а също по този начин приказва за упоритостите си в бъдеще.

Здравей, Крис! Първо добре пристигнал в Ботев. Как се чувстваш, откакто още веднъж си един до друг с твоите съотборници?
- Здравейте, благодаря! Чувствам се ужасно. Имах възприятието, че въобще не съм си тръгвал. Всички ме одобриха доста добре. Колективът в тима се е запазил и се усещам ужасно, че още веднъж съм тук.

Каква конюнктура завари в Ботев след завръщането си и огромната пауза, породена от COVID-19?
- Дойдох при започване на предходната седмица, когато тимът се приготвяше за първия си мач след карантината. Тимът беше квалифициран доста добре. Вече бяха завършили с физическата подготовка. Аз занапред стартирам и считам, че имам доста работа за извършване.

Изкара интервал като преотстъпен от Ботев в Порто. С какви усещания остана от португалския гранд и по какъв начин се отнасяха към теб?
- Периодът ми в Порто беше много назидателен. Видях по какъв начин се работи професионално. Сблъсках се с доста разнообразни хора и доста положителни футболисти. Наистина има разлика. Технически в чужбина са много по-напред по отношение на България. Мисля, че това е най-голямата разлика. Топката се обработва доста бързо. Скоростта на футбола там е доста по-голяма от тази в България. Отнасяха се сносно към мен, макар че бях чужденец, само че считам, че в случай че трябваше да изберат сред мен и някое португалско момче на моята позиция, сигурно щяха да изберат него. Ако опциите ни бяха наедно, несъмнено.

Точно преди да направиш своя дебют за Порто, ти получи контузия на подготовка. Съжаляваш ли, че шансът ти обърна тил тъкмо в този миг?
- Да, беше много неприятно. Точно преди дебюта ми получих тежка травма, която ме извади от игра за два месеца и половина. Наистина скърбя, че тогава не съумях да сграбчи шанса си. Тъкмо се завърнах в националния тим на България до 19 години. Всичко беше окей и щях да стартира да играя. Тренирах доста добре, само че не знам... Ще разберем с времето дали е било за положително.

Какъв е подготвителният развой в Порто и можеш ли да направиш съпоставяне с тренировките в България?
- Разликата беше, че тренировките са много по-интензивни. Наблягаше се много на работата с топка. Нямаш право да се криеш, играеш с GPS. Всяка подготовка се записва с видеокамера и по-късно се прави разбор. Конкуренцията беше много по-голяма. Смятам, че в България няма чак толкоз огромна конкуренция. Интензитетът на работа с топка беше най-голямата разлика по отношение на българския футбол.
 Ботев (Пд) - Лудогорец @@@
Да се върнем още веднъж към Ботев. В момента не можеш да играеш, само че тренираш с " канарчетата ", а в отбора за няколко месеца бяха наложени още младоци. Със завръщането ти Ботев ще разполага с още един младеж в състава си. Това ли е верният път?
- Мисля, че налагането на млади футболисти е добра стъпка. Трябва повече тимове да го вършат, тъй като сме много надалеч от Европа. С налагането на млади футболисти ще покачим равнището на българския футбол и на националния тим. Все отново не съм аз индивидът, който да дефинира методиката на даден клуб.
 Берое - Ботев (Пд) @@@
Ботев започва неприятно след близо тримесечната пауза в шампионата - загуба от Ботев (Враца). Сега следва тежка борба с ЦСКА-София в полуфиналите за Купата. Има ли сили тимът да отстрани " алените " и да играе край?
- Да, Ботев започва със загуба, само че това не значи, че би трябвало да се вършат неприятни заключения. Имаше тримесечна пауза и за всички тимове сега е много мъчно да навлязат в игрови темп. С времето тимът ще натрупа инерция и ще се върнем към положителните резултати. Полуфиналът с ЦСКА ще бъде в действителност сложен за нашия тим. Имаме силите да се оправим с тях, макар че сега не мога да оказа помощ на тима. Ще бъда в профил и ще следя. Мисля, че имаме силите да ги отстраним и да идем на край. Все отново това е футбол и каквото и да кажа, не се знае дали ще се случи.
 Берое - Ботев (Пд) @@@
Ти излезе в чужбина и видя каква е разликата сред българския футбол и този зад граница. Какво би посъветвал връстниците ти в Ботев, а и в родния шампионат - да натрупат опит тук и да осъществят трансфер по-късно, или да мислят за развиване в чужбина още в този момент?
- Не мога да дам съвет, още съм на 19 години. Просто мога да кажа, че в чужбина душевен е по-трудно. Имаш интервал да акомодация, който в действителност е доста подъл. Сам си, нямаш другари, нямаш семейство, няма никой към теб, който да приказва родния ти език. Чувстваш се самичък и може би това е най-тежкият интервал, а който в случай че се оправиш и имаш шанс, нямаш травми, предан си и тренираш крепко, може да успееш, само че можеш и да не успееш. Всичко е шанс. Това е мое мнение и аз по този начин мисля. Отидох, приспособих се, само че се контузих. При всеки е друго.
 Ботев Пловдив - Левски @@@
Малко преди да заминеш за Португалия ти подписа 3-годишен контракт с Ботев. Какви са упоритостите ти?
Сега упоритостите ми са да натрупам повече игрово време в Ботев, да оказа помощ на тима за по-добри резултати и да покажа, че отиването ми в Португалия не е било на вятъра. То беше много поучително за мен. След като мина физическата подготовка и стартира с тренировки с топка, се надявам през новото състезание да бъда доста потребен на треньора и да бъда в помощ на тима. efbet Лига 25 кръг, събота 6 юни  Ботев (Пловдив) 0:1краен резулат  Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР