Кристалина Георгиева ще се бори за втори мандат начело на

...
Кристалина Георгиева ще се бори за втори мандат начело на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще се бори за втори мандат начело на МВФ

Кристалина Георгиева ще се бори за втори мандат отпред на МВФ

Кристалина Георгиева е изразила предпочитание да се кандидатира за втори мандат отпред на Международния валутен фонд (МВФ) при изискване, че получи поддръжката на страните членки на организацията. Това показва в прессъобщение на Българската национална банка (БНБ) шефът й Димитър Радев.

В известието на Българска народна банка се показва, че Радев и Георгиева са провели диалог, в който е била разисквана опцията за нов мандат на сегашния шеф на Фонда.

Пълният текст на прессъобщението на Българска народна банка:

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев в качеството му на шеф на МВФ за България съобщи следното във връзка номинирането на ръководещ шеф на институцията:

„ Кристалина Георгиева завоюва високото почитание и доверие на страните членки на МВФ през годините на мандата си като ръководещ шеф на фонда.

Под нейно управление МВФ поддържа световната стопанска система с широкомащабно финансиране на близо 100 страни членки, до момента в който се справяха с Коронавирус пандемията, войната в Украйна и рецесията с разноските за живот.

Много от моите сътрудници, шефовете на МВФ, биха желали да я видят като ръководещ шеф на институцията за втори мандат – мнение, изразено и от министъра на финансите на Франция Бруно Льо Мер по време на неотдавнашната среща на Г-20 в Сао Паоло.

Проведох телефонен диалог с госпожа Георгиева, в който обсъдихме опцията тя да бъде номинирана за втори мандат в МВФ, и я попитах дали желае да продължи да извършва тази служба.

С наслаждение мога да кажа, че тя удостовери, че за нея ще бъде чест да го направи, при изискване, че получи поддръжката на членовете на МВФ.

В тази връзка българските управляващи ще продължат да се съветват с европейските си сътрудници за общо виждане по отношение на възможна номинация в сходство с процеса на МВФ за избор на ръководещ шеф на институцията “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР