Кристалина Георгиева има дълъг и успешен път в МВФ и

...
Кристалина Георгиева има дълъг и успешен път в МВФ и
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева и МВФ - коментар на Милен Керемедчиев и Емил Хърсев

Кристалина Георгиева има дълъг и сполучлив път в МВФ и Световната банка. Става въпрос за надарен и твърдоглав човек. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия финансистът Емил Хърсев. Това не е кандидатура на България за тази позиция, тя е подкрепена от всички страни-членки на Европейски Съюз, въз основа на нейните персонални качества. Това разяснява по тематиката Милен Керемедчиев, някогашен министър на външните работи и стопанската система.

Кристалина Георгиева е единствен претендент за поста ръководещ шеф на МВФ.


Хърсев сподели още, че Съединени американски щати по традиция оглавяват Световната банка, Западна Европа оглавява МВФ. Той чака и този път да има консенсус. Без конкуренция е оставал всеки ръководещ шеф, защото консенсус се реализира на по-ранен стадий.

Кандидатурата на Кристалина Георгиева сътвори по-малко напрежение по договарянията сред европейските водачи, на фона на сформирането на състава на новата Европейска комисия и парламент.

Емил Хърсев сподели, че чака извънредно сполучлив мандат на Георгиева, защото тя познава проблемите в районите, където МВФ ще концентрира работата си - Латинска Америка, Аржентина, Украйна и страните от периферията на някогашния Съветски съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР