Кристалина Георгиева е обсъдила днес с шефове на българските институции

...
Кристалина Георгиева е обсъдила днес с шефове на българските институции
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева е обсъдила с Борисов приоритетите си като кандидат-шеф на МВФ

Кристалина Георгиева е разискала през днешния ден с шефове на българските институции целите си като претендент за ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) и е получила тяхната поддръжка. Това заяви самата Георгиева в профила си във " Facebook "

" Продуктивни срещи с премиера Бойко Борисов, министъра на външните работи Екатерина Захариева, министъра на финансите Владислав Горанов и шефа на Българска народна банка Димитър Радев. Благодаря за поддръжката! " написа тя в обществената мрежа и разгласява фотоси от всяка от срещите.

Официално от институциите не е постъпвало известие за тях.

Георгиева, която до момента беше вицепрезидент на Световната банка, е претендентът на Европейски Съюз да оглави МВФ. Срокът за заявяване на различни кандидатури изтича на следващия ден.

Според негласното предписание (което Вашингтон до момента постоянно е спазвал) американец управлява Световната банка, а европеец - МВФ.

Заради нея Изпълнителният съвет на фонда предложи да отпадне възрастовата граница за ръководещия му шеф, която до момента беше 65 година, възраст, която българката надвиши предишния месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР