Кристъл Палас трябваше да прави пълен обрат, за да спечели

...
Кристъл Палас трябваше да прави пълен обрат, за да спечели
Коментари Харесай

Кристъл Палас и Уулвс си размениха по едно полувреме, феновете видяха пълен обрат

Кристъл Палас трябваше да прави цялостен поврат, с цел да завоюва с 2:1 семейството си на Уулвърхамптън в дуел от 12-ия кръг на Премиър лийг. Гостите поведоха през първата част с гол на Адама Траоре (31’), само че след почивката Еберечи Езе (47’) и Уилфред Заха (70’) донесоха трите точки за своя отбор.

Двата отбора започнаха интензивно и си размемина няколко положителни офанзиви, а с пропуски се отличи Диего Коща за гостите и Еберечи Езе за домакините.

“Вълците ” излязоха напред тъкмо след приключването на половин час игра, когато добра контраофанзива стартирана от Рубен Невес бе продължена с пас към Даниел Поденсе, а негово отлични центриране откри Адама Траоре в наказателното поле и той от няколко метра вкара за 1:0.

Буквално в последните секунди на първата част играчите на Стив Дейвис бяха извънредно покрай второ попадение на своята сметка, само че удар на Рубен Невес от фал срещна страничната греда.

Домакините съумяха да възстановят равенството минута след началото на втората част, когато Майкъл Олис центрира отдясно и Еберечи Езе се оказа в отлична позиция на към метър пред голлинията, където прати топката в мрежата за 1:1.

В 67-ата минута брилятна изява на Уилфред Заха, който преодоля няколко бранители и по-късно се стигна до центриране, което приключи с ножичен удар на Одсън Едуард мина на сантиметри от лявата греда на Жозе Са.

Само две минути по-късно домакините брилянтен пас в предни позиции на Еберечи Езе изведе отдясно точно Едуард, а той на собствен ред откри Заха в наказателното поле, където той нямаше по какъв начин да сбърка и изведе “орлите ” напред за 2:1.

Уулвърхамптън се опита да наложи напън до края на срещата, в който те сътвориха няколко положителни положения за гол пред Висенте Гуаита, само че по този начин и не съумяха да се разпишат.

Със извоюваните три точки Кристъл Палас зае 10-ото място в класирането с 13 точки. “Вълците ” са на позицията тъкмо над чертата на изпадащите с 9 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР