Кристъл Палас разби Арсенал с 3:0 в лондонско дерби от

...
Кристъл Палас разби Арсенал с 3:0 в лондонско дерби от
Коментари Харесай

Кристъл Палас се подигра с Арсенал и го остави извън Топ 4

Кристъл Палас разруши Арсенал с 3:0 в лондонско дерби от 31-ия кръг на Висшата лига. Герои за „ орлите “ бяха Жан-Филип Матета, Жордан Аю и Уилфред Заха. С този триумф Палас се изкачва до деветото място с 37 точки, а Арсенал е пети с 54, колкото има и Тотнъм, само че „ топчиите “ са с мач по-малко.

Палас съумя да поведе в резултата още в 16-ата минута, откакто Жан-Филип Матета бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава заби топката в мрежата на гостите след хубаво центриране на Йоаким Андерсен.

Домакините удвоиха прединаната си осем минути по-късно. Андре Аю стреля от границата на наказателното поле и топката връхлетя мрежата на „ артилеристите “ благодарение на десния непряк дирек.

До края на първата част двата отбора си размениха по едно състояние, само че Лаказет и Матета не съумяха да се възползват от тях.

В 63-ата минута Емил Смит Роу пропусна златен късмет да върне Арсенал в мача, откакто остана очи в очи с Висенте Гуаита, само че испанският вратар резервира хладнокръвие и избави. Три минути по-късно и Мартин Йодегор изпусна добра опция, пращайки топката настрана от вратата.

В 73-ата минута Йодегор извърши нарушаване в наказателното поле против Уилфред Заха, като котдивоарецът извърши последвалата дузпа и собственоръчно я трансформира в гол, с цел да оформи крайното 3:0.

Арсенал имаше няколко шанса до края на мача, само че Букайо Сака и Смит Роу не вкараха, а Еди Нкетия уцели гредата в 84-ата минута.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР