Крис Юбенк-младши ще се изправи срещу Конър Бен на 8

...
Крис Юбенк-младши ще се изправи срещу Конър Бен на 8
Коментари Харесай

Крис Юбенк-младши и Конър Бен продължават тридесетгодишно съперничество

Крис Юбенк-младши ще се изправи против Конър Бен на 8 октомври в O2 Arena в Лондон.

Синовете на боксовите митове Крис Юбенк-старши и Найджъл Бен са подготвени да разпалят още веднъж историческото боксово съревнование, което притегли вниманието на почитателите през 90-те години.

На 18 ноември 1990 година Бен и Юбенк се срещат за първи път.

Двамата не скриха неприятните си усеща един към различен в подготовката, която водеше към срещата, а тя беше доста яростна на кръга, като Юбенк излезе отпред след огромна доза екшън, като си обезпечи победа при прекъсване в деветия рунд, макар че самият той беше повален един рунд преди този момент.

Три години по-късно, на 9 октомври 1993 година, реваншът още веднъж докара до героичен конфликт.

Бен и Юбенк влязоха във война за повторно и в този случай стигнаха до последния 12 рунд. Мнозина смятаха, че Бен е направил задоволително, с цел да завоюва успеха в реванша, само че съдиите в последна сметка оцениха дуела като тъждество и за жалост по този начин и не се стигна до трилогия сред тях.

Сега, съвсем 30 години по-късно, синовете им не престават съперничеството.

Юбенк-младши, който в този момент е на 32 години, е на професионалната боксова сцена от много време, защото измина повече от десетилетие, откогато за първи път потегли по стъпките на татко си.

Въпреки че към момента не е спечелил законна международна купа, той към този момент е взел участие в серия от борби, в това число провали от Били Джо Сондърс и Джордж Гроувс и победи над Джеймс ДеГейл и Лиъм Уилямс.

Междувременно Бен едвам неотдавна навърши 25 години.

Той остава непобеден досега като един от най-високо оценените млади вероятности в света, макар че към момента не е достигнал елитно равнище.

Когато Бен навлезе в света на професионалния бокс преди шест години, някои допуснаха евентуална бъдеща среща с Юбенк младши, макар че те бързо бяха отхвърлени. По това време двамата се бият в разнообразни категории.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР