Крис Крайдър вкара единствения гол след 4:07 минути игра в

...
Крис Крайдър вкара единствения гол след 4:07 минути игра в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс оглави дивизията си в НХЛ

Крис Крайдър вкара единствения гол след 4:07 минути игра в продължението и НЙ Рейнджърс завоюва с 1:0 против Филаделфия Флайърс като хазаин в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Така нюйоркчаните записаха трета поредна победа и се изравниха с Ню Джърси Девилс на върха в Столичната дивизия.

Картър Харт спря 35 удара на Рейнджърс, само че бе беззащитен против Крайдър, който записа четвъртото си попадение за сезона.

Флайърс започнаха третата част с пауърплей, откакто бранителят Райън Линдгрен бе осъден поради сборичкване зад вратата на Рейнджърс, само че Филаделфия по този начин и не съумя да стигне до попадение. Така гостите останаха четвърти в дивизията с две точки пасив от нюйоркчаните.

Ню Джърси пък завоюва с 5:2 против Ванкувър Канъкс, откакто Игор Шарангович и Джак Хюз записаха по гол и асистенция. Нико Нишиър, Майкъл Маклеод и Доусън Мърсър също бяха точни за Девилс, които водят в дивизията и са с четири следващи победи за първи път от 2018 насам.

Хампус Линдхолм вкара 3:37 след началото на продължението и Бостън Брюинс победи с 6:5 Питсбърг Пенгуинс, увеличавайки доста преднината си на върха в Атлантическата дивизия.

Брюинс са с цели шест точки пред Бъфало Сейбърс и Тампа Бей Лайтнинг, до момента в който Питсбърг е предпоследен в Столичната дивизия, само че единствено на четири точки от Ню Джърси.

Бостън губеше с 3:5 при започване на последната третина, само че вкара последните три гола в мача. Павел Заха стартира обрата на Брюинс отклонен удар, Тейлър Хил изравни 1:17 преди финалната сирена на постоянното време, а Линдхолм довърши противника в продължението.

За Бостън, записал шеста поредна победа и клубен връх за най-хубав старт на сезона с 8-1, точни бяха още Чарли Койл, Брад Марчанд и Якуб Лауко.

Тампа надделя Отава Сенатърс с 4:3 след гол и две асистенции на Никита Кучеров. Руснакът е в серия от четири мача с попадение и осем мача с точки.

Лидерът в Тихоокеанската дивизия Вегас Голдън Найтс победи с 3:2 Вашингтон Кепитълс след попадение на Шей Тиъдър 1:35 минути след началото на продължението.

Уилям Кериър и Джак Айхел също бяха точни за Голдън Найтс, които са в серия от пет победи. Маркус Йохансон и Тревър ван Римсдик вкараха за Капс, които са с две точки пасив от Девилс в Столичната дивизия.

Рууп Хинтц вкара втория си гол в серия от три попадения за 91 секунди във втората третина и Далас Старс завоюва с 5:2 против ЛА Кингс, с което тимът резервира първото място в Централната дивизия на НХЛ.

Финландецът се разписа сред голове на Джейсън Робъртсън и Тайлър Сегин, а Джо Павелски наниза още една шайба в частта.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ :

НЙ Рейнджърс - Филаделфия - 1:0

Тампа Бей - Отава - 4:3

Вашингтон - Лас Вегас - 2:3

Минесота - Монреал - 4:1

Питсбърг - Бостън - 5:6

Чикаго - НЙ Айлъндърс - 1:3

Далас - Лос Анджелис - 5:2

Калгари - Сиатъл - 4:5

Едмънтън - Нешвил - 7:4

Аризона - Флорида - 3:1

Ванкувър - Ню Джърси - 2:5

Сан Хосе - Анахайм - 5:6 след дузпи
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР