Въоръжените полицаи не трябва да се страхуват, че „завършат на подсъдимата скамейка“, казва министърът на вътрешните работи Суела Бравърман след протест

...
Крис Каба, на 24 години, беше прострелян и убит в
Коментари Харесай

Крис Каба, на 24 години, беше прострелян и убит в Южен Лондон миналата година.

Метрополитен Полицейски служител се яви в съда в четвъртък заради фаталната стрелба.

Комисарят сър Марк Роули, който впоследствие се срещна със служители на огнестрелните оръжия, каза, че мнозина са били „разбираемо разтревожени“ след решението.

Met призна, че ситуацията е накарала "няколко служители" да се "оттеглят от въоръжени задължения, докато обмислят позицията си".

Повече от 100 полицейски служители са предали билетите си, акредитация, която им позволява да носят огнестрелни оръжия, докато са на работа, според BBC.

Служители на полицейските служби за огнестрелни оръжия предават оръжията си след обвинение в убийство на Крис Каба

За да се справят с напускането на полицията, полицаи от съседните сили се засилиха, за да помогнат при патрулирането на столицата в събота вечерта.

Пишейки в X, известен преди като Twitter, г-жа Брейвърман каза: „Ние зависим от нашите смели служители на огнестрелни оръжия, за да ни защитят от най-опасните и насилствени в обществото. В интерес на обществената безопасност те трябва да вземат решения за част от секундата под изключителен натиск.

„Те не трябва да се страхуват, че ще се окажат на подсъдимата скамейка за изпълнение на задълженията си.

“ Офицерите, които рискуват живота си, за да ни предпазят, имат пълната ми подкрепа и аз ще направя всичко по силите си, за да ги подкрепя.

„Ето защо стартирах преглед, за да гарантирам, че имат увереността да вършат работата си, докато защитавайки всички ни."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР