Крис Фрум не участва в Тур дьо Франс, където се

...
Крис Фрум не участва в Тур дьо Франс, където се
Коментари Харесай

По-добре късно, отколкото никога: Фрум спечели Обиколката на Испания за... 2011 г.

Крис Фрум не взе участие в Тур дьо Франс, където се целеше в пета купа, поради строшаване на бедрена кост, само че все пак стана победител в огромна обиколка. Колоездачът на " Инеос " беше разгласен за първенец във Вуелта Испания от 2011 година, откакто спечелилият от конкуренцията Хуан Хосе Кобо получи наказване от Международния колоездачен съюз (UCI).

На 13 юни, единствено два дни, откакто Фрум счупи бедрена кост във Франция по време на Критериум Дофине, UCI заяви, че в биологичния паспорт на Кобо са открити несъответствия. Той беше упрекнат в нарушаване на антидопинговите правила.

Испанецът, който приключи своята кариера през 2014 година, получи едномесечен период да апелира, от което той не се възползва. В уеб страницата на UCI Кобо към този момент попада като дисквалифициран колоездач, а Фрум е вписан като победител. В момента британецът се възвръща от тежките си контузии, които включват още счупени ребра, лакът и фрактура на шиен прешлен. До края на годината Фрум няма да може да се завърне.

Обиколката на Испания през 2011 година беше първото огромно съревнование, в което Фрум направи усещане. Роденият в Кения колоездач трябваше да работи за Брадли Уигинс, само че приключи пред него, единствено на 13 секунди зад Кобо.

Better late than never! The 2011 @lavuelta holds some very special memories for me ❤️
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР