Крис Евърт смята, че Даниил Медведев и Рафаел Надал са

...
Крис Евърт смята, че Даниил Медведев и Рафаел Надал са
Коментари Харесай

Евърт: Трудно е да се намери слабост в играта на Медведев


Крис Евърт счита, че Даниил Медведев и Рафаел Надал са главните любимци за купата на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Носителката на 18 трофеи от Големия шлем изрази благосклонност към руснака, който неотдавна разкри, че му е мъчно да се концентрира върху тениса поради войната сред Русия и Украйна.

„Съчувствам на всички играчи от Русия, Украйна и Беларус, защото обстановката е доста сложна за тях. Със сигурност е голямо задължение да се опитваш да се справяш с нещо сходно и в това време да би трябвало да играеш. За да се съревноваваш с най-хубавите, би трябвало да си пределно съсредоточен върху тениса, а сега това е невероятно за тях. Трябвя да проявим схващане и да сме наясно, че в случай че в идващите месеци тези тенисисти не се показват толкоз добре, колкото теоретично се чака от тях, то е тъй като сега в живота им има доста по-важни неща“ – разяснява Евърт в изявление за Евроспорт.

„В тази връзка считам, че Даниил Медведев, поради резултатите му, изцяло заслужава да бъде №1 в света. Той е същински първенец. Победите в огромните шампионати към този момент са нещо всекидневно за него, а в това време се разви доста и тактическо отношение. В момента е доста мъчно да се откри уязвимост в играта на Даниил“ – добави рекордьорката по трофеи от Ролан Гарос.

От началото на сезона Медведев доближи до край на Australian Open и полуфинал в Акапулко, като и в двата случая отстъпи пред Рафаел Надал. Евърт обаче счита, че тези провали няма да се отразят на представянето на международния №1 в Калифорния.

„Медведев и Надал са главните любимци за купата в Индиън Уелс. Не виждам по какъв начин някой от тях би могъл да бъде подложен пред другия сега. Сиутацията ще е доста по-различна, в сравнение с в Австралия, защото в този момент форматът е два от три. Мисля, че Медведев има шампионска душeвност и към този момент е не запомнил провалянето в Мелбърн, а и към този момент мина много време от тогава“.

„Надал, от своя страна, е доста стимулиран след завръщането си. Когато си бил отвън тура за известно време постоянно се завръщаш по-концентриран и обновен. Рафа започва сезона по необикновен метод. При възможен мач сред него и Медведев възможните съществени преимущества на Надал ще бъдат моментната му форма, както и бавният корт, който не е по усета на Даниил. Предвид стила на игра на Рафа съм сюрпризирана, че тялото му устоя толкоз дълго и той към момента играе на най-високо ниво“ – сподели още американската легенда.

Евърт показа, че е сюрпризирана от физическото, само че не и от психическото равнище на Матадора.

„По време на мачовете и тренировките си Надал изразходва повече сила от всеки различен състезател. Стилът му е уморителен. Мисля, че е трансформирал метода, по който тренира, а също така имаше опция да почине от тениса поради травмите през последните години. Изненада ме физическото, само че не и психическото равнище, което Рафа показва. Той е по-мотивиран от всеки различен състезател в света и изпитва невероятна пристрастеност към тениса“ – приключи шесткратната шампионка на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР