Криптовалутите винаги се развиват и постоянно се появяват нови претенденти.

...
Криптовалутите винаги се развиват и постоянно се появяват нови претенденти.
Коментари Харесай

DOGE срещу SHIB: Коя меме криптовалута ще надделее?

Криптовалутите постоянно се развиват и непрекъснато се появяват нови кандидати. Сред най-популярните и трайни меме токени в крипто пространството са Шиба Ину (SHIB) и Dogecoin (DOGE).

И двата токена означиха необикновен напредък през миналата година, привличайки вниманието както на вложителите, по този начин и на търговците. Въпреки това, защото и двете монети са се намалили доста от най-високите си стойности за всички времена, мнозина се чудят коя от тях ще излезе отпред.

Шиба Ину е относително нов токен, основан през 2020 година като средство за продан от самоуправляваща се общественост. Въпреки късата си история, SHIB означи необикновен растеж на цената, като сред 2020 година и 2021 година се усили с съвсем 982,000%.

Един от факторите, които способстват за известността на SHIB, е планът Shibarium – блокчейн от втори пласт (L2), в който се намират други токени, в това число Bone ShibaSwap (BONE) и Doge Killer (LEASH). Това допълнение към екосистемата на Шиба Ину спомогна за затвърждаването на статута му на действителен потребен токен, който може да предложи повече от просто хайп.

От друга страна, Dogecoin съществува от 2013 година и в началото е основан като опция на Биткойн. Макар че DOGE има по-голяма пазарна капитализация от SHIB и личен блокчейн , през последните месеци се бори да резервира инерцията си, като се е намалил с 89.21% от историческия си връх. Въпреки това, с помощта на въздействието на фигури като Илон Мъск, DOGE означи големи облаги, с нарастване от 141,000% по време на неотдавнашния бичи пазар.

Въпреки провокациите, пред които са изправени SHIB и DOGE, вложителите не престават да се интересуват от тези криптовалути. Всъщност Етериум китовете демонстрират необикновен интерес към SHIB, като към март 2023 година хиляди китове имат SHIB на кумулативна стойност от $606.55 милиона. Въпреки че DOGE също е привлякъл китове, монетата не е осъществила такова равнище на самопризнание като SHIB.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР