Криптовалутите във вторник поевтиняват. Според данните на CoinMarketCap от 100

...
Криптовалутите във вторник поевтиняват. Според данните на CoinMarketCap от 100
Коментари Харесай

Биткойнът намалява, търгува се под 8 хил. долара


Криптовалутите във вторник поевтиняват. Според данните на CoinMarketCap от 100 криптовалути, единствено четири са в зелената зона, всички останали попадат в негативната алена зона.

Според наблюдаващите главната причина за спада е новината, че Twitter от през днешния ден, вторник вкарва възбрана за реклама на криптовалутата, след Гугъл и Фейсбук.

Litecoin спада с съвсем 11,61 % до 141,17 $, заради новината, че планът LitePay е прекратил всички интервенции и ще бъде продаден. При някои от криптовалутите, не по този начин атрактивни спадът е от порядъка на 13-14 %, че даже и над 20 %, излиза наяве още от данните от търговията

Основната криптовалута биткойн (bitcoin) също бележи спад от 6,09 % до 7,936 хиляди $. На борсата Bitfinex понижението в криптовалутата е от порядъка на 6,4 % - до 7,878 хиляди $.

Поевтиняването на различните криптовалути е както следва: Ethereum бележи спад от 10,17 % - до 465,49 $. Ripple се намалява със 7,88% - 0,57 $, а Bitcoin Cash се търгува с минус 6,24 % при равнище от 907,56 $.

Капитализацията на пазара на криптовалути, съгласно данните на CoinMarketCap е от порядъка на 300 милиарда 494 млн. $, като делът на биткойна доближава 44,7 %.

В момента на интернационално равнище подмолно и не напълно текат процеси по преодоляване на пазара на криптовалути от формалните регулаторни органи. Предполага се, че в границите на този развой ще бъде изработен опит или за елиминиране на досегашния пазар, или за превръщането му в зависещ на регулациите.

Възможност за преодоляване е и образуването на нова криптовалута, напълно контролирана. Съобщения за това се появяват все по-често, а в последно време в тази акция за контролиране, в това число и посредством възбрана за реклама се включват мощни финансови и медийни потоци. Страхът от понижаване на въздействието и от каквото и да е преразпределение на финансовите потоци, изключително на новото доста по-различно потомство е голям, обвързван с лостовете на властта, на ръководството, манипулирането и несъмнено, и със светлата страна на доста от процесите в обществото.

Проблемът е, че огромна част от обществото не схваща регулирането като отбрана на неговите права, като опит за прекъсване на мръсните покупко-продажби, а като интервенция в персонален свят. Това следва да се изясни.

Последният образец е от края на предходната седмица, когато швейцарската Saga Foundation разгласи проектите си за основаване на криптовалута, която да не има минусите на биткойна и да устройва повече регулаторите. В консулаттивния съвет на организацията влизат известни иконмисти, като Джейкъб Френкел, ръководител на съвета на шефовете на JPMorgan Chase International и някогашния ръководителя на Банката на Израел, лауреатът на Нобелова награда по стопанска система и един от създателите на модела на ценообразуване на варианти Майрън Шоулс (създател на уравнението Блек-Шоулс), както и един от основателите на показателя на волативността VIX Дан Галай.

Предполага се, криптовалутата Saga няма да бъде подложена на огромна волативност, защото ще бъде обезпечена с парични запаси, подадени в банките, заяви „ Ведомости “. Тези запаси ще бъдат във фиатни валути, включени в специфичните права на тираж (SDR) на МВФ. Най-голям дял в кошницата на SDR има щатският $, както и еврото, йената, английските лири и юана. Притежателите на Saga ще могат да върнат парите си назад, осребрявайки криптовалутата.

Освен това, за разлика от биткойна тази криптовалута ще бъде извадена от анонимността, която толкоз доста безпокои регулаторите и банкерите. Притежателите на Saga ще бъдат подлагани на инспекция за пране на пари, а националните управляващи ще имат опция при нужда на разпознават притежателите.

Saga Foundation е привлякла 30 млн. $ от натрупа вложители, измежду които Mangrove Capital Partners, Lightspeed Venture Partners, The Singulariteam Technology Group и Initial Capital. Вместо осъществяване на класическо първично стартиране на криптовалута (ICO) организацията ще сътвори различен клас токени. В началото те няма да костват нищо, само че вложителите ще получат право на възходящ брой токени според от покачването гуляй потреблението на Saga. “Ние не желаеме да организираме ICO, твърди създателят и президентът на Saga Foundation Идо Садех Ман
Би било безразсъдно да предлагаме ниско умозрителен, ниско волативен артикул през високо умозрителен и високо волативен развой на издаване.
Не си слагаме за цел да сменяем някои от обичайно употребяваните валути с наша, тя би трябвало да стане спомагателна световна валута, споделя Садех Ман. Наща целева публика са хората,притежаващи криптовалута и искащи да се спасят от огромната волативност в безвредно леговище, настояват от организацията.

Изводът към този момент е, че към този момент публично е сложено началото на същинската борба за криптовалути или за бъдещата финансова власт.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР