Криптовалутите ще станат законно платежно средство, което ще подлежи на

...
Криптовалутите ще станат законно платежно средство, което ще подлежи на
Коментари Харесай

Русия ще легализира криптовалутата

Криптовалутите ще станат законно платежно средство, което ще предстои на непоколебим надзор в Русия, защото потреблението на цифрови активи се разраства бързо, съобщи ръководителят на Комитета на Държавната дума за финансовите пазари Анатолий Аксаков.

Търговците на криптовалута " желаят да бъдат легализирани ", защото са " подготвени да работят в законно пространство, тъй като... [чуждестранните] банки от време на време се опасяват да взаимодействат с съветските банки и да правят разплащания с Русия ", сподели той.

Според Аксаков цифровите валути могат да се употребяват във външнотърговски покупко-продажби и е належащо да се управлява тяхното " придвижване ", с цел да се избегнат " нередности ".

Използването на цифрови валути в Русия е лимитирано заради рестриктивното законодателство, в това число закона на президента Владимир Путин за цифровите финансови активи от 2020 година, който легализира криптовалутите, само че забрани потреблението им за артикули и услуги.

Въпреки това Министерството на финансите на Русия наскоро посочи преимуществата, които цифровите валути могат да предложат, като липса на кореспондентски сметки, незабавни преводи и на практика никакви процедури за сходство, които следва да се вземат поради във външната търговия.

Тази година Русия стана втората по величина страна в света, в която се добиват криптовалути, по данни на Bitriver, най-големия производител на биткойни в страната.

Все още няма единни интернационалните закони, които да контролират криптовалутите, които са известни с високата си волатилност. Най-популярната криптовалута, биткойнът, струваше парченце от цента, когато беше пусната на пазара през 2009 година, а през ноември 2021 година се изстреля до съвсем 69 000 $ за монета. В момента цената на Биткойн е над 30 000 $.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР