Криптовалутите са помогнали на Украйна да финансира военната си отбрана

...
Криптовалутите са помогнали на Украйна да финансира военната си отбрана
Коментари Харесай

Криптовалутите помагат на Украйна да финансира армията си

Криптовалутите са помогнали на Украйна да финансира военната си защита против Русия по-бързо спрямо обичайните банкови системи. Това съобщи заместник-министърът на цифровата промяна в страната Алекс Борняков, представен от Marketwatch.

Вече са събрани близо 60 милиона $ за украинското държавно управление и неправителствените организации, които поддържат военните, посредством повече от 118 000 дарения на криптоактиви, по данни на компанията Elliptic.

Украинското държавно управление закупи повече от 400 000 военни дажби, хиляди бронежилетки и други хранителни запаси за защита посредством разнообразни платформи за финансиране, като част от средствата са събрани в криптовалути, разгласи Борняков.

Той се надява средствата да продължат да се усилват и да доближат най-малко 100 милиона $ още тази седмица.

„ Нашият отговор би трябвало да бъде доста бърз и не можем да си позволим времето, което лишава финансирането с постоянна банкова система, където заплащанията минават за два или три дни. Имахме потребност от инструмент, с цел да помогнем на нашата войска и на хората доста по-бързо “, сподели Борняков по време на онлайн полемика.

„ С криптовалутите ние можем да правим тези транзакции за пет минути и не е нужно да получаваме утвърждение от банки “, сподели още заместник-министърът.

Борняков заяви, че Украйна е съумяла бързо да набере криптодарения, с помощта на високия % на разпространяването на цифрови активи в страната. Украйна се класира на четвърто място в световния показател за приемане на криптовалутите за 2021 година от платформата за блокчейн данни Chainalysis. Парламентът на страната одобри закон, който легализира криптовалутата през септември предходната година.

„ Имаме мощна и необятно публикувана блокчейн общественост, която ни оказа сериозна поддръжка “, сподели Борняков.

В същото време, до момента в който Съединени американски щати и останалите западни страни се стремят да осакатят съветската стопанска система посредством наказания поради нахлуването в Украйна, се ускоряват спекулациите дали и Москва може да получи известна поддръжка в света на криптовалутите. Според някои анализатори това е допустимо, само че не в мащаби, които да компенсират изключването на страната от международната разплащателна система SWIFT и замразяването на нейните финансови активи.

Към момента биткойнът се търгува на равнище от малко под 39 000 $, като бележи спад от 17% от началото на тази година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР