Криптовалутите са дигитални активи, съхранявани в блокчейн счетоводни книги, с

...
Криптовалутите са дигитални активи, съхранявани в блокчейн счетоводни книги, с
Коментари Харесай

Polkadot: Революционна криптовалута за Web3

Криптовалутите са цифрови активи, съхранявани в блокчейн счетоводни книги, с транзакции, които всеки може да ревизира и удостовери.

Повечето от тях следват сходен модел, само че Polkadot е радикално друга от всички останали.

Web3: Бъдещето на интернет

Web3 е бъдещето на интернет, където децентрализираните мрежи и блокчейн технологията ще заменят централизираната мрежа, която познаваме през днешния ден. Polkadot е формалната криптовалута на Web3 системата.

Безпроблемна оперативна съгласуемост и солидна мащабируемост

Polkadot свързва разнообразни блокчейн мрежи, като им разрешава да споделят между тях и да обменят данни несъмнено и дейно.

Разработчиците могат да основават свои лични блокчейн мрежи или „ парачейн “, които могат да взаимодействат между тях и с други блокчейн мрежи. По този метод се основава същински децентрализиран интернет, в който потребителите могат да се движат свободно сред другите мрежи и да употребяват най-хубавите функционалности от всяка една от тях.

Номинирано доказателство за залог (NPoS)

Polkadot употребява неповторим консенсусен механизъм, наименуван „ Nominated Proof of Stake “ (NPoS), който разрешава на притежателите на токени да предлагат валидатори, които ще пазят мрежата и ще обработват транзакциите. Това подсигурява, че мрежата е децентрализирана и сигурна, като в същото време разрешава ефикасна и бърза обработка на транзакциите.

Демократичен модел на ръководство

Моделът на ръководство на мрежата разрешава на притежателите на токени да гласоподават по оферти и промени в мрежата. Това я прави по-демократична и транспарантна от множеството крипто платформи.

Усилия за финансиране на планове

Проектът разполага с усъвършенствана система за създаване на приложения от последващо потомство с вградени варианти за намиране и стимулиране на най-хубавите планове на Polkadot. Това включва краудлоуд и аукциони за пара вериги.


 


Потенциал

Въпреки многото скъпи и постоянно неповторими качества на Polkadot, през последните 15 месеца вложителите бяха скептични към токена. От началото на 2022 година цената на Polkadot е спаднала с към 80%. Въпреки това капацитетът му за революционизиране на света на блокчейн разработките го прави привлекателна опция.

Уникалната sharding технология, мултиверижната платформа и демократичният модел на ръководство на Polkadot го трансформират в революционна криптовалута за Web3. Други криптовалути може да идват и да си отиват, само че DOT наподобява е тук, с цел да остане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР