Криптовалутите продължиха драматичния си спад в събота, като биткойн загуби

...
Криптовалутите продължиха драматичния си спад в събота, като биткойн загуби
Коментари Харесай

Биткойнът продължава драматичния си спад

Криптовалутите продължиха трагичния си спад в събота, като биткойн загуби съвсем половината от цената си по отношение на рекордния връх, който покори през ноември предходната година.

Биткойн - най-ценната криптовалута в света по пазарна стойност, падна с към 8% в събота, достигайки цена от малко над 35 000 $. 

Междувременно ether - втората криптовалута по пазарна капитализация, потъна с близо 10% до към 2400 $.

Сериозните загуби започнаха след спад на фондовия пазар в четвъртък. Криптовалутите и обичайните акции потъват в тандем този месец, защото вложителите са загрижени за това по какъв начин предстоящото нарастване на лихвените проценти на Федералния запас ще се отрази на пазара.

Често срещан капиталов случай за биткойн е, че той служи като хеджиране на възходящата инфлация в следствие. Сега обаче анализаторите споделят, че има риск действията на Фед да " срежат платната "  и на криптопазара. Отделно има и терзания, че американските регулатори ще подхващат спомагателни ограничения против цифровите валути.

Руската централна банка предложи по-рано през седмицата да забрани потреблението и добива на криптовалути. Длъжностните лица настояват, че това съставлява опасност за финансовата непоклатимост, благосъстоянието на жителите и суверенитета на паричната му политика. Властите на Съединени американски щати също възнамеряват да ограничават някои аспекти на пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР