Криптовалутите, като че ли загубиха от своя блясък. Те все

...
Криптовалутите, като че ли загубиха от своя блясък. Те все
Коментари Харесай

Време ли е за повече облигации в портфейлите?

Криптовалутите, сякаш изгубиха от своя искра. Те към момента се търгуват, несъмнено, само че общата им стойност е спаднала от към $3 трилиона до малко над $1 трилион, или от почти паричното предложение на Обединеното кралство до това на Канада.
Екшънът на меме-компаниите не е това, което беше. Разбира се, търговците в чат стаите от време на време ще разяснява акции със строшен напредък като Carvana, само че преди, сякаш бяха доста по-силно стимулирани да трансформират играта, доминирана от " огромните играци ".

По-високите лихвени проценти отмиха огромна част от безумието на финансовите пазари. Преди две години Федералният запас поддържаше главен лихвен % от 0% до 0,25%. Сега е сред 5,25% и 5,5%. Изведнъж превръщането на лихвените депозити в нещо спекулативно коства действителни пари. Междувременно цените на елементарните вложения са толкоз допустими, колкото са били от години, с допустимо изключение на шепа американски акции.

Обикновен индексен фонд за американски облигации като Vanguard Total Bond Market, борсово търгуван фонд (BND) заплаща 4,7%, или пункт повече от последното годишно отчитане на инфлацията. Политиците през миналата седмица оставиха лихвите непроменени, само че оставиха отворена опцията за ново покачване и показаха, че чакат лихвите да останат над равнищата преди пандемията още години.

Стратегът на Charles Schwab с закрепен приход Кати Джоунс показва, че доходността на държавните облигации има наклонност да доближи своя връх преди последното покачване на лихвените проценти от цикъла. Тя вижда в този момент като добър миг за фиксиране на доходността на облигациите, преди да паднат.

Робърт Тип, основният капиталов пълководец в PGIM Fixed Income, има препоръки за тактически купувачи на облигации. Средната част на кривата на рентабилност наподобява е повлияла на упованията за бъдещи намаления на лихвените проценти по-пълно от останалата част от кривата, споделя той. Ако лихвените проценти не паднат, тези облигации могат да бъдат обект на " избор ".

Това е мястото, където цените леко се намаляват, защото облигациите стареят, с цел да подхождат на по-високите доходности, които са налични в този момент при по-къси излъчвания. За да понижи този капацитет за струпване, Тип предлага метод на щангата - фокусиран върху облигации, по-кратки от две години и по-дълги от 10.

Но по-малко тактическите вложители, които просто купуват необятна кошница от качествени облигации, евентуално ще бъдат задоволително удовлетворени от резултатите си, споделя Тип. " Доходността е орис ", споделя той, което значи, че началните доходности са много добра индикация за бъдещи резултати. Много вложители имат прекомерно малко облигации в този момент, споделя той, или тъй като са ги изоставили, когато доходността е била извънредно ниска, и те не са се върнали, или просто тъй като акциите са се представяли внезапно по-добре от облигациите в последно време.
 Бъфет не се тормози от намаления рейтинг на Съединени американски щати, продължава да купува държавни облигации
Бъфет не се тормози от намаления рейтинг на Съединени американски щати, продължава да купува държавни облигации

Berkshire Hathaway купува държавни облигации на стойност $10 милиарда на седмица

Габриела Сантос, световен пазарен пълководец в J.P. Morgan Asset Management, споделя в изявление за финансовото издание Barron " s, че това е отличен миг за американските вложители в акции да трансферират пари към задгранични пазари. Цените са атрактивни. iShares MSCI Eurozone (EZU) се търгува неотдавна при 12 пъти плануваните облаги за тази година, а iShares MSCI JapanEWJ при 16 пъти, против 20 пъти за показателя S&P 500 на американските акции.

Щатският $, след 14 години на подсилване, може да отстъпи пред еврото и йената, добавяйки към задгранични облаги, споделя Сантос. Има и смяна в корпоративното държание в чужбина. " Европа и Япония откриха тайния сос на противоположното изкупуване като нещо, което освен механично усъвършенства облагата на акция, само че и нещо, което в края на деня се възнаграждава от акционерите ", споделя Сантос.

Дори акциите в Съединени американски щати може да продължат да блестят. Миналата седмица BofA Research предвижда още 4% растеж от тук за S&P 500 до края на годината. По-високите доходности не са безусловно пречка; банката показва, че от средата на 1980-те до 2008 година действителните лихвени проценти са били повече от един пункт по-високи от в този момент, а акциите са носили приблизително 15% годишно. Освен това фирмите, за разлика от облигациите, постоянно могат да вършат промени. Meta Platforms (META) тази година разгласи съкращения на разноските и назад изкупуване на акции, а прогнозите за облагата на акция се повишиха от към $8 до над $13.

Това, което прави S&P 500 релативно безценен, несъмнено, са повишените оценки за седем софтуерни компании с прекалено тегло на показателя. BofA е изключително оптимистично надъхан към версията на показателя с еднообразно тегло, като този, който е в основата на Invesco S&P 500 Equal Weight ETF (RSP). Наскоро този показател се търгуваше под 16 пъти плануваните облаги за тази година.

Разликата в оценката сред показателя с еднообразно тегло и седемте най-хубави акции в елементарния S&P 500 е най-голямата от края на 90-те години на предишния век, съгласно BofA. Плюс това, второто тримесечие наподобява е отбелязало дъно в настоящия цикъл на облагите, а частта от цикъла на възобновяване, в която може би се намираме в този момент, има наклонност да благоприятства наклона на цената на показателя с еднообразно тегло.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР