Криптовалутите достигат почти 6-месечно дъно. В края на миналата седмица

...
Криптовалутите достигат почти 6-месечно дъно. В края на миналата седмица
Коментари Харесай

Началото на края? Криптовалутите почти удариха 6-месечно дъно

Криптовалутите доближават съвсем 6-месечно дъно. В края на предходната седмица най-популярните измежду тях - биткойн и етер - безусловно се сринаха, като общо цифровите токени са изтрили $1 трилион от капитализацията си, откогато доближиха върховата си стойност през ноември предходната година, демонстрират данни на CoinMarketCap.

Биткойнът поевтиня с до малко над $38 000, а втората по величина цифрова валута етер спадна под $3000, като биткойнът е с съвсем 50% под върха си от близо $68 000 $ в средата на ноември и на най-ниското си равнище от юли 2020 година

" Биткойнът и целият пазар на криптовалутите остават подвластни от макроикономическите фактори ", обявиха финансовите анализатори Шон Фарел и Уил МакИвой от " Fundstrat Digital Asset Research ", представени от Bloomberg.
 Wall Street предсказва края на
Wall Street предсказва края на " златната епоха " и началото на ерата биткойн

Златото може скоро да загуби статута си на повсеместен „ склад на стойност “

На този декор Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) е подхванала общо 97 насилствени дейности на стойност $2,35 милиарда против участници на пазара на цифрови активи от 2013 година насам. Това сочат данните от отчет на Cornerstone Research, представени от американските медии.

Според отчета 58 от тези дейности са правосъдни, а останалите 39 са административни производства. От наложените санкции в размер на $2,35 милиарда, $1,71 милиарда са наложени след правосъдни разногласия, а $640 милиона от административни производства.
 Биткойн и етер допряха нови рекордни стойности
Биткойн и етер допряха нови рекордни стойности

Търсенето на цифрови монети е повишено внезапно от страна на огромните вложители

Виртуалните пари се трансфораха в синоним на отдръпването на спекулативните вложения, провокирано от вероятностите за по-затегната парична политика в Съединени американски щати. В последно време придвижването на биткойна следва съмненията на софтуерните акции, които са подложени на напън. На 20 януари софтуерният показател Nasdaq 100 се срина и навлезе в промяна.

Все повече се усилват и опитите за регулация на пазара на криптовалутите.

" От 20-те изпълнителни дейности, подхванати в Съединени американски щати против разнообразни участници на пазара на криптоактиви и заведени през 2021 година, 65% от тях са машинация, 80% - за нарушаване на нерегистрирани скъпи бумаги, а 55% - и за двете ", се отбелязва в отчета на Cornerstone Research.

В същото време се следи бягство от рискови активи. Миналият петък то удари и софтуерните и интернет компании на Wall Street, които през последните две години са обичани на вложителите. Metа загуби над 4%, Amazon съвсем 6%, а Alphabet над 2.5%.
 Основните крипто прогнози за 2022-а година
Основните крипто прогнози за 2022-а година

Според финансови анализатори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР