Криптовалутата Worldcoin, разработена от компанията Tools for Humanity на изпълнителния

...
Криптовалутата Worldcoin, разработена от компанията Tools for Humanity на изпълнителния
Коментари Харесай

Основателят на OpenAI Worldcoin пусна нова криптовалута

Криптовалутата Worldcoin, създадена от компанията Tools for Humanity на изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман, беше въведена в послание на най-голямата крипто борса Binance. Отличителна линия на валутата е потреблението на неповторими биометрични идентификатори за разграничение на хората от изкуствения разсъдък (AI) в интернет, се споделя в изказване на компанията.

„ Днес започва план, който започнахме преди повече от три години. Ако успее, това ще бъде благонадежден инструмент за разграничение на хората отизкуствения интеект онлайн, като в същото време се резервира цялостна дискретност “, се споделя в изказване на компанията, оповестено в Twitter в понеделник. Worldcoin се състои от „ Ключ за идентификация на World ID и цифрова валута “. Според основателите на продукта, World ID, основан на блокчейн технологията, „ ще ви разреши да съхранявате неповторими данни за потребителите без риск от нарушение на поверителността или контрола от трети страни “.

За да получите ключ (уникален номер, който удостоверява, че притежателят на токена е действително лице), е належащо да сканирате ириса на окото в точки за събиране на биометрични данни, оборудвани със особено устройство. Компанията го назовава с думата " orb " (в превод от британски значи " сфера ", " топка " ). Към момента на пускане на плана такива точки започнаха да работят в 35 града в 20 страни по света. В същото време в някои страни първите консуматори на валутата ще получат един токен гратис като премия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР