Криптовалутата биткойн може да продължи 300-процентовото си нарастване и да

...
Криптовалутата биткойн може да продължи 300-процентовото си нарастване и да
Коментари Харесай

Биткойнът може да достигне цена от 100 хил. долара през 2021-а

Криптовалутата биткойн може да продължи 300-процентовото си повишаване и да доближи равнище от 100 хиляди $ през 2021 година, само че това нарастване в цената ще бъде неустойчиво, оповестиха от капиталова банка JP Morgan & Chase във връзка фрапантния скок на виртуалните пари по празниците.

"Не можем да изключим опцията, че тази спекулативна фикс идея ще продължи и биткойнът ще реализира равнища в диапазона 50 000-100 000 $, само че имаме вяра, че това достижение ще е неустойчиво ", споделят от банката, представени от "Бизнес инсайдър ".

Биткойнът реализира цена от 35 000 $ в неделя (3 януари), само че в понеделник цената му понижа със 17%, което бе най-голямото намаляване от март 2020 година насам.

Въпреки това JP Morgan към момента преглежда водещата криптовалута като опция на златото. Обяснението е, че младите вложители, родени през 21 век, избират инвестицията в "дигиталното злато ", пред тази в благородния метал, което покачва търсенето на биткойн.

Все отново дълготрайната прогноза за повишаването на цената на цифровата монета зависи от това дали институционалните вложители ще свикнат с волатилността й и дали битконът ще откри място в тяхното капиталово портфолио. За задачите на ръководството на риска, по-малко постоянният биткойн евентуално ще докара до по-добър банкет от страна на институциите. Според JP Morgan включването на институционалните вложители на пазара на криптовалути ще е дълготраен развой.

Катрин Коули, основен изпълнителен шеф на главната в Съединени американски щати криптоборса Binance, също счита като знак настоящото положение на пазара на биткойн и е на мнение, че криптовалутата може да доближи до 100 000 $. Коули споделя, че скорошното повишаване на цената на биткойн - от 19 000 на повече от 34 000 $ за по-малко от месец - може да се дължи на повишаване на броя на институционалните вложители, които се интересуват криптовалутата.

"Първоначално мислихме, че цената ще доближи към 50 000 $. Сега обаче съгласно мен тази сума сигурно ще е малко по-висока. Мисля, че ще достигнем равнище от 75 000 до 100 000 $ за биткойн до края на 2021 година ", предвижда Катрин Коули, представена от " ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР