Криптопазарът се покачва през последните дни, но е далеч от

...
Криптопазарът се покачва през последните дни, но е далеч от
Коментари Харесай

Криптопазарите търсят стимул за нещо повече от повишение

Криптопазарът се повишава през последните дни, само че е надалеч от мечтаната еуфория и повишаване Има корелация сред цената на $, цените на стоките и стойностите на криптовалутите. Sоlana се възвръща удивително след спад с повече от 41% поради неуспеха на FTX.
Изминалата година не беше първата, която донесе " крипто зима ". Биткойн означи огромни спадове в цената си и през 2014 година, когато падна с към 60%. През 2018 година цената му още веднъж се срина за съвсем 18 месеца, само че още веднъж съумя да се възвърне. Ethereum също следваше съвсем същия модел на внезапни спадове, последвани от внезапно повишаване от 2018 до 2020 година

В края на предходната година и началото на тази пристигна леко възкръсване на крипто пазара, което може да се обвърже и с корелацията му с пазара на акции, които нарастват. Зад всичко обаче може да има и други аргументи, само че най-видимите са тези, които вълнуват обичайните пазари - лихви, инфлация, криза.

Мнозина през днешния ден си задават въпроса, дали тъкмо в този момент не е моментът да влагат, с цел да заловен вълната на възкръсване на бранша, в случай че въобще може да приказваме за такава. Според дълготрайните вложители, крипто към момента има голям капацитет за възобновяване и напредък. Особено, когато хората престанат да го одобряват като умозрителен актив за бързи облаги и се концентрират върху способността му да бъде съществена част от инфраструктурата на идващото десетилетие за развиване на интернет и нова платежна система.
Реклама

Ще се върне ли крипто волатилността?
Според данни от Cointelegraph BTC/USD доближава най-високата си стойност от 16 декември 2022 година, когато цената на BTC e 18300 $, а след следващ спад тези дни се възвърне до 17400 $. Устойчивостта на възходящия тренд обаче остава под въпрос, защото вложителите чакат мнения от Федералния запас, които би трябвало да загатнат за бъдещата политика, в това число размера на покачванията на лихвените проценти. Това става в серия изявления тези дни.
Стойността на BTC се усилва на фона на обезценяващия се $. Източник: yahoo.finance
Бъдещето на пазарите зависи и от данните за показателя на потребителските цени (инфлацията, CPI) за декември 2022 година, които ще излязат в четвъртък, а преобладаващото мнение, което би трябвало да бъде доказано е, че инфлацията в Съединени американски щати е достигнала своя връх.

Като цяло, крипто пазарът към момента е доста надолу от най-високите си стойности за всички времена, само че цената на Ether също реагира позитивно, като се повиши до близо 1-месечен връх на 9 януари. Въпреки облагите, доста трейдъри към момента са нервни по отношение на бъдещия ъпгрейд на Ethereum и евентуалното превръщане на Grayscale Ether trust, което би разрешило евакуиране на спот цена и възможното му влияние върху пазара при огромен размер на продажби.
Реклама
С най-ниската волатилност на биткойн за годината, някои анализатори считат, че цените скоро ще се усилват, само че в това време ценовото деяние на BTC остава в своя диапазон.
Анализатори и търговци залагат на CPI
Очаква се данните за инфлацията да поддържа низходящия й тренд, само че всевъзможни изненади могат да провокират спомагателна волатилност в крипто и рисковите активи. Според Cointelegraph, цифра по-малка от 7% е задоволителна, с цел да възникне такава реакция. cancelled!
Economy is bouncing as expected - as inflation cools. But - it will only be temporary! Recession will set in late 2023
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР