Криптопазарът на Русия на стойност 124 млрд. долара е изправен

...
Криптопазарът на Русия на стойност 124 млрд. долара е изправен
Коментари Харесай

Криптопазарът на Русия на стойност 124 млрд. долара е притиснат от санкциите

Криптопазарът на Русия на стойност 124 милиарда $ е изправен пред нови ограничавания, произлизащи от ограниченията за наказване на Кремъл за нахлуването му в Украйна, на фона на предизвестията, че цифровите валути в последна сметка биха могли да оказват помощ за облекчение на последствията от глобите, написа Bloomberg.

Binance Holdings Ltd., най-голямата борса за криптовалути в света, съобщи в четвъртък, че ще ограничи услугите за руснаци с криптоактиви, надвишаващи цената на 10 000 евро, в отговор на новите ограничавания на Европейския съюз. Отделно от това Съединени американски щати постановиха наказания на BitRiver, която ръководи ферми, които коват към половината от всички цифрови валути, генерирани в Русия.

Базираната в Швейцария BitRiver не работи с държавни институции или глобени лица, а ограниченията на Съединени американски щати са образец за " нелоялна конкуренция ", съобщи създателят и основен изпълнителен шеф Игор Рунец в коментар, възложен от пресслужбата на компанията.

Мерките биха могли да нарушат съветския криптопазар, който министър председателят Михаил Мишустин оцени на 10 трилиона рубли (124 милиарда долара) този месец, защото редица други ограничавания, свързани с войната в Украйна, блокираха най-големите банки в страната и ограничиха достъпа на руснаците до финансиране. Международният валутен фонд съобщи в отчет тази седмица, че добивът на цифрови активи може да се употребява в бъдеще за отбягване на глобите.

" Санкциите се пробват да подкопаят съветската криптоиндустрия, която към момента даже не е образувана вярно ", сподели Олег Вюгин, някогашен почитан чиновник на централната банка. " Те се пробват да подсигуряват, че криптовалутата няма да се употребява за заобикаляне на глобите ".

Сива зона
Руснаците прегърнаха криптовалутите макар обстоятелството, че те съществуват в сива регулаторна зона в страната. Русия е един от петте най-големи пазара на Binance в международен мащаб с общо към 10 милиона сметки. Изчислено е, че по-малко от 50 000 от тях фактически имат стойност, надвишаваща 10 000 евро.

" Решението на Binance няма да се отрази прекалено много на руснаците ", сподели Ани Асланян, анализатор, който управлява канал в Telegram, отдаден на криптовалутите. " Борсата не се употребява като портфейл от множеството консуматори. "

Този месец Европейски Съюз забрани даването на услуги, свързани с криптоактиви на висока стойност, на Русия, с цел да запълни пропуски в по-ранни наказания, които биха могли да оказват помощ на руснаците да трансферират пари в чужбина.

" Тази година Русия може да се трансформира във втория по величина миньор в международен мащаб, след Съединени американски щати ", сподели Рунец. През 2021 година тя изоставаше единствено от Съединени американски щати и Казахстан, откакто Китай забрани тази процедура, съгласно данни на Университета Кеймбридж, оповестени през октомври.

" Действията на Министерството на финансите на Съединени американски щати са подбудени от конкурентни съображения в интерес на американския бизнес ", сподели Рунец, като добави, че BitRiver възнамерява да резервира вложенията и да удвои броя на чиновниците си в Русия тази година.

BitRiver се възползва от евтината електрическа енергия и ниските температури в Сибир и съветския север, с цел да сътвори енергоемките ферми, които се употребяват за коване на криптовалути, като продава достъп до сървърите си на клиенти в 15 страни, в това число Япония, Обединените арабски емирства и членове на Европейския съюз.

Натиск за заверка
Компанията ще се възползва от напъните на Министерството на финансите за узаконяване на добива, подкрепени от президента Владимир Путин, който през януари съобщи, че Русия има конкурентни преимущества в тази област. Планът среща опозиция от страна на централната банка, която желае да забрани криптовалутите като риск за финансовата система.

Първият заместник-управител на централната банка Ксения Юдаева, един от архитектите на препоръчаната възбрана, също беше наранена от глобите на Съединени американски щати тази седмица.

Въпреки опълчването на регулатора, се набира инерция за разрешаване на криптовалутите. Федералната данъчна работа на страната поддържа проекта на ръководещата партия " Единна Русия " да разреши на локалните компании да заплащат за интернационалните артикули и услуги с криптовалути, защото глобите нарушават търговията, заяви държавната организация ТАСС, като се базира на пресслужбата на партията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР