Криптокомпанията NEXO е завела арбитражно дело срещу България в САЩ,

...
Криптокомпанията NEXO е завела арбитражно дело срещу България в САЩ,
Коментари Харесай

Криптокомпанията NEXO заведе дело срещу България в международен арбитраж в САЩ

Криптокомпанията NEXO е завела арбитражно дело против България в Съединени американски щати, заяви проверяващият уебсайт " Бърд " в обява във Facebook.

" С вчерашна дата искът е заведен в интернационалния арбитражен арбитражен съд в Съединени американски щати, като няма изгледи или юридически начини България да успее да приключи делото ", пишат още проверяващите публицисти.

Към този миг не са приложени материали, само че от известие на уеб страницата на Международния център за разрешаване на капиталови разногласия излиза наяве, че ответници са Министерствотона финансите и Прокуратурата на Република България.

Все още не е известно за каква сума ще са претенциите на компанията.

В края на декември предходната година стана ясно, че по отношение на делото против създателите и чиновниците на крипто компанията " Nexo ". За това и досъдебното произвеждане е било прекъснато.

Собствениците на компанията Антони Тренчев и Коста Кънчев бяха упрекнати дружно с още двама чиновници, че са взели участие в проведена незаконна група след акция на прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа в софийските офиси на сдружението при започване на тази година, когато Иван Гешев към момента беше основен прокурор, а Борислав Сарафов - негов заместител.

Властите твърдяха, че през критоплатформата са се осъществявали заплащания към името на представител на терористичната организация " Хамас ", както и към иранската борса Нобитекс, която е глобена от Организация на обединените нации.

Собствениците на Nexo отхвърлиха тези изказвания още след самото начало на акцията. Тренчев съобщи, че дейностите на българската прокуратура са коствали вреди от над 1 милиарда $ и позволи, че акцията против компанията му е политически стимулирана.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР